אוכל
מתכוני גולשים- פסטות
צילום׃ none

פסטה עם ברוקולי, בולגרית ושקדים קלויים

את המתכון הבא אילתרתי כאשר בעלי האהוב חזר מהמילואים לערב אחד ורציתי להפניק אותו. חיברתי ביחד כמה מרכיבים שאני אוהבת וקיוויתי לטוב.. ויצא טוב! מדובר בהכנה סופר פשוטה ומהירה והתוצאה פשוט מהממת :-)

tallondon | מתכוני גולשים | פורסם 18/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 8 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חב' פסטה (איזה סוג שרוצים

אני השתמשתי בספגטי)

1 חב' תפרחות ברוקולי קפואה - 800 ג' (אפשר גם ראש ברוקולי טרי כמובן)

שמן זית

מלח ופלפל שחור

2 תיבוליות בזיליקום

2 שיני שום כתושות

1 חב' שקדים מולבנים פרוסים (100 גרם)

250 גרם גבינה בולגרית / פטה מגוררת

אופן ההכנה:

אופן הכנה:

1 מגרדים את הגבינה לחתיכות קטנות ושמים בצד.

2 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ושמים בצד בעת הכנת הרוטב.

3 את שקית הברוקולי הקפוא שמים לקערה ושופכים לתוכה מים חמים כדי לרכך את התפרחות. אני אגב השתמשתי במים שבהם בישלתי את הפסטה. לאחר ריכוך, שופכים את המים. אם אתם מעדיפים להשתמש בברוקולי טרי אז עליכם לבשלו במים רותחים כרבע שעה - 20 דקות עד כדי ריכוך כמעט מלא.

4 שמים מעט שמן במחבת גדולה ולאחר שהשמן מתחמם מוסיפים פנימה את השקדים וקולים אותם תוך כדי ערבוב. שימו לב כי לשקדים יש נטייה להישרף בשניות כך שחשוב להקפיד עליהם. לאחר שהם משחימים מעט, מעבירים אותם לקערה.

5 בסיר בו בישלתם את הפסטה שימו כעת שמן זית בנדיבות (זהו הבסיס של הרוטב..) ולאחר שהוא מתחמם הוסיפו פנימה את תיבוליות הבזיליקום, שום כתוש, פלפל שחור ומלח (בעדינות עם המלח כי הגבינה הבולגרית שמוסיפים אחר כך די ממליחה את העסק). ערבבו היטב כ- 3 דקות. (אגב, בתמונה אתם רואים שעשיתי את זה במחבת אבל אחר כך העברתי לסיר כי הבנתי שהברוקולי לא ייכנס לי בה..)

6 לאחר שהבזיליקום והשום מתמסמסים בשמן, מוסיפים פנימה את תפרחות הברוקולי ומערבבים בעדינות שלא ימעכו אך יצופו היטב מכל הכיוונים.

7 מוסיפים פנימה את הפסטה ומערבבים. לא את כל החבילה אלא בהדרגתיות עד שנראה לכם שהיחס בין הברוקולי לפסטה הוא הגיוני, הכי מבאס זה פסטה עם פחות מדי רוטב.. אני השתמשתי בערך ב- 3/4 חבילה.

8 מעבירים את הפסטה לקערה גדולה ומפזרים מעל את השקדים הקלויים. מערבבים בעדינות. 9. בעת ההגשה, כל אחד מפזר לו גבינה בולגרית מעל על פי טעמו ו..

בתיאבון!