אוכל
צילום׃ mako אוכל

ממולאי בשר הפוכים (קציצות ממולאות)

קציצות בשר עם כרוב וירקות ברוטב גמבות וקארי.

rythmus | מתכוני גולשים | פורסם 06/08/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות:500 גר בשר בקר(אני עושה עם מס' 4/5)

1/3 כוס אורז מבושל למחצה(מבושל עם 1/3 כוס מים)

1 בצל קצוץ קטן

1 גזר מגורר

2 כפות שמיר קצוץ טרי(אפשר להחליף גם בפטרוזוליה)

1/4 כרוב בינוני - חתוך דק ומושרה במים חמים כמה דק

1 כף שמן זית

1.5 כפיות קארי

1 כף פפריקה מתוקה

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1 כפית כורכום

מלחלרוטב:1 בצל קצוץ

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 גמבות אדומות חתוכות לרצועות

100 גר רוטב עגבניות(קופסה קטנה)

4 שיני שום קצוצים

1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית כורכום

1 כפית קארי

פלפל מלח לפי טעם**אפשר להוסיף תבלין צ'ילי חריף למי שאוהב** מי שלא אוהב קציצות בשר ניתן לעשות עם חזה עוף טחון יוצא טעים מאוד.

אופן ההכנה:

תחילה חותכים את הכרוב לרצועות ומשרים במים חמים, ומכינים את האורז חצי בישול(1/3 כוס אורז עם 1/3 כוס מים).

בזמן הזה שמים בקערה את מרכיבי הקציצות: הבשר, הבצל הקצוץ, הגזר המגורר, לאחר ההכנה וההשריה את הכרוב והאורז, התבלינים והשמיר. מערבבים הכל יחד היטב ושמים להתקרר במקרר בזמן שמכינים את הרוטב.

מתחילים עם ההכנה של הרוטב: מטגנים בסיר נמוך ורחב בצל עד להזהבה, מוסיפים את רצועות הגמבה ומבשלים עד שהן מתרככות (5-7 דק בערך). מוסיפים את העגבניות והשום ומבשלים מס' דק (5דק) על אש בינונית על מנת שהעגבניות יוציאו קצת נוזלים. מוסיפים את רוטב העגבניות, התבלינים ו 1.5 כוסות מים פושרים. מערבבים היטב ונותנים לזה להתבשל 10 דק.

בינתיים שהרוטב מכינים את הקציצות: הן אמורות להיות גדולות יחסית בכדי שיהיו עסיסיות, בערך כמו כדור טניס (טיפה קטנות יותר). עושים את הקציצות בצורת כדור ומגלגלים בתוך קמח מכל הכיוונים. לאחר 10 דק מניחים אותן בצורה מסודרת בשכבה אחת ברוטב. הרוטב אמור לכסות אותן עד החצי בערך לכן אם חסר מים יש להוסיף מים רותחים. מבשלים את הקציצות על אש נמוכה 20 דק, לאחר מכן הופכים אותן לצד השני ל20 דק נוספות.

מתאים לכל תוספת שתרצו.