אוכל
צילום׃ mako אוכל

פשטידת בשר ואטריות של סבתא לורה

מתכון של חמותי (לורה גבאי ז"ל) אישה מדהימה, שעד היום, הילדים (שהם כבר הורים בעצמם) יודעים שזו הפשטידה של סבתא לורה שלהם! פשטידה מדהימה - פשוט ללקק את הצלחת!

גhilda | מתכוני גולשים | פורסם 08/12/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 185 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 בצל גדול

חצי ק"ג בשר טחון

3 כפות רסק עגבניות

3 גזרים (מגוררים בפומפייה)

פפריקה מתוקה

מלח

פלפל שחור

כף אבקת מרק

מים רותחים

חצי חבילת אטריות (בינוניות)

2 ביצים

אופן ההכנה:

לטגן בצל גדול להזהבה להוסיף את הבשר הטחון חצי קילו לערבב עד לשינוי צבע, לאחר מכן להוסיף את 3 הגזרים המגוררים, לערבב בצד שלוש כפות רסק עגבניות פפריקה מתוקה מלח פלפל שחור וכף אבקת מרק למזוג מעל כוס מים רותחים ולערבב היטב שלא יהיו גושים לשפוך על גבי תערובת הבשר לערבב ולהניח בצד בינתיים להרתיח בסיר מים עם מלח ולהכניס פנימה חצי חבילת איטריות אוסם בינוניות (יש רחבות ויש דקות) לבשל כפי שכתוב על גבי האריזה לכבות האש לסנן ולשפוך על תערובת הבשר

בקערה נוספת לשבור שתי בצים לערבב היטב ולמזוג על גבי התערבת לערבב היטב ולמזוג לתבנית משומנת היטב לתנור 180 מעלות 35-40 דקות