מתכון מקורי - נאש-דידאן
המתכון השתתף בשנת 98 בתחרות "חמין-עדות ישראל" לרגל חגיגות 50 לרשת מלונות דן, בסיום התחרות השפים שבצוות השופטים ביקשו מאימי את המתכון בכדי להכינו כחלק מהתפריט לאורחי המלון
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לכ-10 סועדים:
5 כוסות אורז
קילו בשר בקר (שריר)
4 תפוחי אדמה
300 גרם מישמש יבש
300 גרם שזיפים יבשים
חצי קילו תמרים
חצי קילו צימוקים כהים
8 לימונים יבשים – זהו בעצם התבלין היחידי שעושה את כל הטעם המיוחד
1/4 כוס שמן
אופן ההכנה:
לבשל את האורז בישול קל לסנן ולשטוף, לאחר מכן לקחת את קוביות הבשר לסיר שני מלא מים, לבשל את הבשר (חצי בישול), לאחר מכן לשפוך את המים.
לוקחים סיר גדול, שמים בתחתית פרוסות תפוח אדמה, שליש מהאורז לשפוך על תפוחי האדמה, את הפירות היבשים לחתוך לחצאים, למעט הצימוקים, לשטוף את כל הפירות היבשים ביחד, לכתוש את הלימונים ולערבב עם הפירות היבשים, לפזר את האורז שליש מפירות היבשים. על הפירות לפזר את קוביות הבשר, לאחר מכן לקחת את 2/3 האורז, 2/3 הפירות והלימון הכתוש לערבב ביחד, לשים על הבשר ומעל הכל 1/4 כוס שמן.
שמים על אש קטנה כשעה לאחר מכן בתנור (או על פלטה) כל הלילה.
בתיאבון :-)