אוכל
צילום׃ mako אוכל

פאד-תאי ביתי

אני מכינה את המתכון הרבה למשפחה. המתכון בריא,מכיל ירקות טריים וטעימים, ומעט שמן. מתאים בתור מנה יחידה כיון שמכילה את מה שצריך לארוחה טובה!

mali.r91 | מתכוני גולשים | פורסם 25/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 375 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חבילת 500 גרם איטריות אורז (עדיף עבות)

3 בצלי שאלוט

שום

גמבה

חבילת נבטים

כרוב לבן

גזר

5 כפות של רוטב סויה

3 כפות של רוטב צ'ילי חריף מתוק

כף סוכר.

אופן ההכנה:

חותכים את הבצל, השום,הגמבה, הכרוב והגזר לפרוסות דקות מאוד וארוכות (אפשר להוסיף כל ירק שאוהבים, למשל פטריות).

מרתיחים מים חמים ומשרים בהם את אטריות האורז למשך 4 דקות, מסננים ומניחים בצד.

בינתיים במחבת שמים 2 כפות שמן זית, ומטגנים את הבצל והשום.

במחבת נוספת מטגנים כ300 גרם של בשר אנטריקוט חתוך לרצועות ארוכות ודקות, עם כף שמן, כ8 דקות.

כשהבצל משחים, מוסיפים את הגזר והגמבה ומערבבים עד שהם מתרככים.

בשלב זה מוסיפים את אטריות האורז ומערבבים בעדינות, עדיף עם כף בתנועות של הרמה מלמטה וסיבוב, על מנת שלא ידבקו או יקרעו.

מוסיפים את הסויה והצ'לי ומערבבים.

מוסיפים את כף הסוכר.

מוסיפים את הכרוב,הנבטים, ואת הבשר (יחד עם הנוזלים שבמחבת שבו טוגן).

ממשיכים לערבב בעדינות על מנת שהטעמים יתלכדו.

מומלץ להגיש חם!

אם מתחשק, אפשר להוסיף מלמעלה נבטים טריים, פטרוזיליה או בוטנים גרוסים. בתאבון!!