אוכל
צילום׃ none

טחיניה

מאז שאני ילדה אני אוהבת אוכל טוב. והנה אני רוצה לשתף אתכם את אחד המתכונים שאני מאוד אוהבת. זהו מתכון קל, טוב, מלא צבע והכי חשוב טעים.

hali1602 | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

טחינה

בשר טחון לקבב

אורז

רסק עגבניות

 

לתבלון ולהוספת טעם:

מלח

פלפל שחור

מרק עוף

חואייג

אגוז מוסקט

קינמון

בהארט

פירורי לחם

בצל בינוני קצוץ דק

חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה

מים

4 לימונים קטנים

אופן ההכנה:

*הכנת הקבב:

מוסיפים את הבשר הטחון הדק לקערה ומוסיפים לה את הבצל הקצוץ ואת הפטרוזיליה הקצוצה כף מרק עוף, כפית מלח, כפית אגוז מוסקט, כפית קינמון, כף חואייג, שתי כפות שמנות של פירורי לחם ובהארט. מערבבים את הכל עם הידיים ועושים קבבים יפים ומכניסים לתנור ל10 דקות עד שזה מוכן.

* הכנת הטחיניה:

בקערה בינונית שמים קופסה בינונית של טחינה, מוסיפים את המיץ של ארבעת הלימונים הקטנים, מלח, וכוס מים.

מערבבים היטב ומעבירים לסיר ומוסיפים עוד 4 כוסות מים ושמים על הכיריים עד שזה מבעבע. כשזה מתחיל לרתוח שמים לזה שתי כפות גדושות של מרק עוף וכפית מלח.

*הכנת אורז לבן:

שתי כוסות אורז עם שמן תירס מערבבים עד שהאורז נהיה לבן אז מוסיפים ארבע כוסות מים וכפית מלח וכף מרק עוף( על אש קטנה).