אוכל
צילום׃ none

קציצות סופריטו

קציצות רכות ונימוחות בתוספת קוביות תפוחי אדמה ובטטות עוד מתכונים בבלוג האוכל kitchenmelody.co.il

limorun | מתכוני גולשים | פורסם 30/03/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתערובת הקציצות:

600 גרם בשר טחון

1 בצל מגורר

1 שן שום כתושה

רבע צרור פטרוזיליה קצוצה

1 ביצה

מלח

פלפל

1 כפית פפריקה מתוקה

1/4 כפית כורכום

3 כפות פירורי לחם

1 כפית אבקת סודה לשתיה

 

לטיגון:

שמן

4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

3 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות

לתיבול תפו"א-מלח, פלפל, כורכום, כמון

לתיבול קוביות הבטטה-מלח, פלפל, מעט קינמון, פפריקה מעושנת, צ'ילי גרוס

לתיבול המנה-מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, מעט קינמון, כמון

אופן ההכנה:

לערבב את כל מרכיבי הקציצות ולהניח כחצי שעה במקרר להתגבשות

בינתיים-לטגן קוביות תפוחי אדמה עד לקבלת צבע זהוב-חום ולקראת סוף הטיגון לתבל.

בעזרת כף מחוררת להוציא לצלחת

באותו השמן לטגן את הקציצות חצי טיגון ולהניח בתוך סיר רחב בשכבה אחת

במחבת נוספת לטגן את קוביות הבטטה עד לקבלת צבע קרמלי.

להניח את קוביות תפוחי האדמה והבטטה מעל הקציצות ולתבל בתבליני המנה

להוסיף לסיר כוס אחת של מים רותחים

לכסות את הסיר ולהכניס לתנור לחצי שעה בטמפרטורה של 180 מעלות

להסיר את המכסה ולאפות 10 דקות נוספות