גלילות חצילים ובשר בקר
רצועות חצילים אפויים בתנור וממולאים בשר בקר
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
2 חצילים מאורכים
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
לקציצות בשר:
750 גר` בשר בקר
1/4 צרור כוסברה
1 בצל בינוני
1 כפית ראס אל- חנות
1/2 כפית כורכום
1 כפית פלפל לבן
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
לרוטב:
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
3 שיני שום קצוצים
1 קופסת עגבניות חתוכות (mutti)
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית אבקת מרק עוף
1 כף מלח
1 כף סוכר
3 כפות שמן
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
מניחים נייר אפיה בתבנית התנור פורסים את החצילים דק מורחים שמן זית
ומלח ואופים בטורבו בחום 190 מעלות כ-15 דקות ולצנן
מערבבים את מרכיבי הקציצות ויוצרים קבבון מניחים בחלק הקרוב של החציל ומגלגלים
מניחים בצד עד להכנת הרוטב
בסיר רחב מטגנים את הבצל עד להזהבה מוסיפים את השום מטגנים עוד מעט ומוסיפים את העגבניות
מתבלים בפפריקה,מרק עוף,מלח,פלפל,סוכר מוסיפים מים מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות מנמיכים
להבה, מניחים את גלילות החצילים ומהבשר שנותר מכינים קציצות מוסיפים לסיר מבשלים כשעה עד
לאידוי רוב הנוזלים