אוכל
צילום׃ mako אוכל

אורז עם בשר, בטטות וסילאן

מתכון שתמיד מצליח קל מהיר ומאוד טעים!

מורליברמן | מתכוני גולשים | פורסם 31/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 0.8 6 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

 1/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

2-3 כפות שמן זית

1/2 ק"ג אורז פרסי שטוף

1/3 כוס כוסברה קצוצה דק

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

2 בטטות קלופות

כף סילאן

2 שיני שום כתושות

מלח

כמון

פפריקה חוויאג'

אופן ההכנה:

1 מטגנים במחבת את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה.

2 מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג , לאחר 6-7 דקות מוסיפים את השום והתבלינים. מערבים עד שהבשר מבושל.

3 מעבירים את הבשר עם התבלינים לקערה גדולה. מוסיפים את האורז לאחר השטיפה, את הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים היטב.

4 חותכים את הבטטות לפרוסות ומטגנים מעט בסיר גדול ושטוח. שופכים מעל את תערובת הבשר עם האורז. מוסיפים מים רותחים (היחס של המים הוא פי 2 מכמות האורז).

5 מוסיפים את הסילאן מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כחצי שעה.