צילום׃ mako אוכל
אורז עם בשר, בטטות וסילאן
מתכון שתמיד מצליח קל מהיר ומאוד טעים!
מורליברמן | מתכוני גולשים
| פורסם 31/03/14
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1/2 ק"ג בשר הודו אדום טחון
1 בצל בינוני קצוץ דק
2-3 כפות שמן זית
1/2 ק"ג אורז פרסי שטוף
1/3 כוס כוסברה קצוצה דק
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 בטטות קלופות
כף סילאן
2 שיני שום כתושות
מלח
כמון
פפריקה חוויאג'
אופן ההכנה:
1 מטגנים במחבת את הבצל עם שמן הזית עד להזהבה.
2 מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים בעזרת מזלג , לאחר 6-7 דקות מוסיפים את השום והתבלינים. מערבים עד שהבשר מבושל.
3 מעבירים את הבשר עם התבלינים לקערה גדולה. מוסיפים את האורז לאחר השטיפה, את הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים היטב.
4 חותכים את הבטטות לפרוסות ומטגנים מעט בסיר גדול ושטוח. שופכים מעל את תערובת הבשר עם האורז. מוסיפים מים רותחים (היחס של המים הוא פי 2 מכמות האורז).
5 מוסיפים את הסילאן מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים לאש קטנה, מכסים ומבשלים כחצי שעה.