אוכל
צילום׃ mako אוכל

קציצות ברוטב עגבניות ופלפלים

רוטב מלא אדום וירקות בריאים בתוספת מפתיעה של סילאן שהופכת ונותנת למנה טאץ' של מתקתקות עדינה שמשתלבת נפלא עם הבשר הטחון.

הילה_ריינשטיין | מתכוני גולשים | פורסם 04/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 17 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

חצי קילו בשר טחון (אפשר גם עוף אבל רצוי בשר)

שתי ביצים

פירורי לחם

2-3 שיני שום

פטרוזיליה (אפשר קפואה )

כוסברה

פלפל שחור

מלח

פפריקה מתוקה

פלפלים (אפשר גם חריפים אבל פחות מומלץ)

רסק של כשלוש ארבע עגבניות

שתי כפות סילאן

סוכר חום או סוכרזית לפי הטעם (אצלי זה 2 )

צ'ילי גרוס

אבקת מרק בטעם עוף

תבלין לעוף

בצל

אופן ההכנה:

ראשית מטגנים בצל אחד גדול. מוסיפים אליו את הפלפלים החתוכים למשך כחמש דקות. בינתיים ניגשים לקציצות. לוקחים את הבשר הטחון, מוסיפים כשלוש ארבע כפות של פירורי לחם, מוסיפים ביצה, שום , פטרוזיליה ,פלפל, פפריקה מתוקה ותבלין לעוף. מכינים את הקציצות ושמים בצד למספר דקות. חוזרים חזרה לתבשיל .מוסיפים את העגבניות המרוסקות, לפי הצורך מוסיפים מים על פי כמות הקציצות . מוסיפים את התבלון- אבקת מרק בטעם עוף, פפריקה מתוקה ,פפריקה חריפה, שתי כפות סילאן, פלפל , צ'ילי גרוס . מכניסים את הקציצות ונותנים לרוטב להתבשל. לאחר כעשר דקות טועמים את הרוטב. במידה ולא מתקתק מספיק אפשר להוסיף סוכר חום או סוכרזית. ברגע שהקציצות מוכנות סוגרים את האש. הצעת ההגשה היא בהוספת אורז לבן.

בתאבון!