אוכל
צילום׃ none

גלילות לזניה איטלקיות, בשילוב מנגולד וסלמון על קרם לימון

מנה שמכינים למי שאוהבים...

meitalsd | מתכוני גולשים | פורסם 17/02/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

צרור עלי מנגולד

500 גרם גבינת ריקוטה

שליש כוס צנוברים קלויים וקצוצים גס

400 גרם פילה סלמון ללא עור ועצמות, חתוך לחתיכות של 2 ס"מ

4 עלי לזניה טריים במשקל 375 גרם סה"כ

2 כפות שמן זית

כוס וחצי שמנת

גרידה מלימון אחד + לימון שני פרוס ל-8 פלחים, כשכל פלח חצוי ל-2

אופן ההכנה:

1 לקצוץ דק את גבעולי המנגולד ועוד 2 עלים. לבשל את הגבעולים בסיר של מים רותחים מומלחים במשך 3 דקות ואז להוסיף את העלים ולבשל 2 דקות נוספות או עד שהגבעולים והעלים רכים. לסנן ולשטוף את הגבעולים והעלים מתחת למים קרים.

2 לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס. לערבב את המנגולד, הריקוטה, הצנוברים הקצוצים והסלמון בקערה גדולה ולתבל עם מלח ופלפל.

3 לטבול עלה לזניה טבילה מהירה בקערה גדולה של מים רותחים, להניח על משטח העבודה ולהבריש את שני צידי העלה בשמן. לחזור על הפעולה עם עלה לזניה נוסף ולהניחו בסמוך ומעט על שולי העלה הראשון. למרוח מחצית מתערובת הסלמון על שלושת רבעים מעלי הלזניה ולגלגל לגלילה לכיוון החלק שאין עליו מילוי. לחזור על הפעולה עם 2 עלי לזניה נוספים, שמן ותערובת הסלמון שנותרה.

4 לפרוס את גלילות הלזניה לרצועות רחבות ולהניחן בתוך 4 קעריות חסינות אש רדודות ומשומנות. ליצוק שמנת מעל ובין רצועות הלזניה ולפזר ביניהן גרידת לימון ופלחי לימון. לתבל ולאפות במשך 25 דקות או עד שהחלק העליון של רצועות הלזניה מזהיב והשמנת מצטמצמת. לפזר מעל צנוברים שלמים ועלי פטרוזיליה ולהגיש. בתיאבון!!!