צילום׃ mako אוכל
עוגת ביסקוויטים קלאסית
מתכון לעוגה הכי ישראלית שיש!
naama1S | מתכוני גולשים
| פורסם 29/03/14
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהעד חצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 מכל שמנת מתוקה לקצפת
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 שקית פודינג וניל
4 כפות סוכר
1 כוס חלב
1 כפית אבקת קפה
350 גרם ביסקוויטים- פתיבר עבה
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה גדולה את השמנת המתוקה, הגבינה הלבנה, אבקת הפודינג, הסוכר ומקציפים במיקסר עד שנוצר קרם אווירי ויציב. במיקסר זה אמור לקחת 2-3 דקות .
2 שמים את החלב והקפה בקערית קטנה ומחממים כמה דקות במיקרו, עד שהקפה מתמוסס ונוצר נוזל אחיד .
טובלים את הביסקוויטים , למשך חצי דקה בחלב ומסדרים אותם בתבנית מלבנית בגודל 30-20 ס"מ.
3 מורחים על הביסקוויטים שליש מכמות הקרם.
מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ומכסים בשליש נוסף של הקרם .
מסדרים שכבה שלישית ומכסים בשארית הקרם.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל5 שעות לפחות (מומלץ!!! לילה שלם).
מגישים קר