אוכל
צילום׃ mako אוכל

עוגת ביסקוויטים קלאסית

מתכון לעוגה הכי ישראלית שיש!

naama1S | מתכוני גולשים | פורסם 29/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.9 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 מכל שמנת מתוקה לקצפת

500 גרם גבינה לבנה 5%

1 שקית פודינג וניל

4 כפות סוכר

1 כוס חלב

1 כפית אבקת קפה

350 גרם ביסקוויטים- פתיבר עבה

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה גדולה את השמנת המתוקה, הגבינה הלבנה, אבקת הפודינג, הסוכר ומקציפים במיקסר עד שנוצר קרם אווירי ויציב. במיקסר זה אמור לקחת 2-3 דקות .

2 שמים את החלב והקפה בקערית קטנה ומחממים כמה דקות במיקרו, עד שהקפה מתמוסס ונוצר נוזל אחיד .

טובלים את הביסקוויטים , למשך חצי דקה בחלב ומסדרים אותם בתבנית מלבנית בגודל 30-20 ס"מ.

3 מורחים על הביסקוויטים שליש מכמות הקרם.

מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ומכסים בשליש נוסף של הקרם .

מסדרים שכבה שלישית ומכסים בשארית הקרם.

מכסים את התבנית בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל5 שעות לפחות (מומלץ!!! לילה שלם).

מגישים קר