אוכל
צילום׃ none

עוגת מוס אוראו,מוס שוקולד וקצפת על בסיס עוגיות אוראו

את ההשראה למתכון לקחתי מתוך אחד המתכונים של מיקי שמו מהספר "מיקי שמו המיטב". המתכון משלב את העוגיה הכי טעימה שקיימת - אוראו.

inbalr87 | מתכוני גולשים | פורסם 14/02/15 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 228 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

רינג/תבנית עגולה בקוטר 18 ס"מ עמוקה

שקף **שימו לב שיכול מאוד להיות שתצטרכו 2 שקפים אחד מעל השני כי העוגה יוצאת גבוהה**

לבסיס: - 80 גרם חמאה מומסת

- 178 גרם עוגיות אוראו (16 עוגיות)

למוס אוראו: - 200 גרם שוקולד לבן

- 400 מ"ל שמנת מתוקה (2/3 1 כוס)

- 5 כפות סוכר

- 6 גרם ג'לטין (2 כפיות)

- 30 מ"ל מים (2 כפות)

- 66 גרם עוגיות אוראו (6 עוגיות)

למוס שוקולד מריר: - 150 גרם שוקולד מריר

- 250 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל אחד)

- 3 כפות סוכר

- 6 גרם ג'לטין (2 כפיות)

- 30 מ"ל מים (2 כפות)

לציפוי: - 150 מ"ל שמנת מתוקה (2/3 כוס פחות 1/2 כף)

- 3 כפות אבקת סוכר

- אבקת קקאו לעיטור

אופן ההכנה:

להכנת הבסיס:

- בבלנדר או מעבד מזון גורסים את עוגיות האוראו עד לקבלת מרקם חולי.

- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים.

- שמים שקף בצידי התבנית, משטחים את העוגיות ומעבירים למקפיא להתייצבות של כ-30 דקות.

להכנת המוס אוראו:

- גורסים את עוגיות האוראו ומניחים בצד.

- מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.

- שוברים את השוקולד הלבן בקערה גדולה.

- מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 200 מ"ל ו-200 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.

- שופכים על השוקולד הלבן, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.

– ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.

- את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.

- לאחר שהגנאש שוקולד לבן התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת ועוגיות האוראו.

- מוציאים את התבנית, משטחים את המוס אוראו ומעבירים למקפיא לכשעה עד להתייצבות.

להכנת המוס שוקולד מריר:

- חוזרים על אותן הפעולות כמו במוס האוראו:

- מערבבים את הג'לטין והמים ומניחים בצד.

- שוברים את השוקולד בקערה גדולה.

- מחלקים את השמנת בחצי (כלומר 125 מ"ל ו-125 מ"ל) ומרתיחים חצי אחד על אש בינונית עד לסף רתיחה.

- שופכים על השוקולד המריר, ממתינים כחצי דקה ומערבבים טוב.

– ממיסים את הג'לטין ומערבבים בתוך השוקולד המומס.

- את שאר השמנת המתוקה מקציפים עם הסוכר לקצפת רכה אך יציבה.

- לאחר שהגנאש שוקולד מריר התקרר מעט מקפלים אליו את הקצפת.

- מוציאים את התבנית מהמקפיא, משטחים את המוס מעל מוס האוראו ומעבירים למקפיא ללילה.

להכנת הציפוי:

- במיקסר עם מקצף מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.

- מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.

- מוציאים את העוגה מהמקפיא ומזלפים את הקצפת מעל.

- מעטרים עם אבקת קקאו מעל.