אוכל
צילום׃ none

עוגת שמנת עם תותים

מתכון פשוט ויפייפה שמכינים למי שבאמת אוהבים!

inbalbassa | מתכוני גולשים | פורסם 29/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 ביצים

3 כפות סוכר לבסיס, רבע כוס סוכר לקצפת (או קצת פחות למי שלא אוהב מתוק)

3 כפות קמח רגיל

סלסילה אחת גדולה של תותים או שתיים קטנות

2 שמנת מתוקה לפחות 38%

כוס חלב

1 אינסטנט פודינג וניל

1 ג'ל תות

1 כף שמן

אופן ההכנה:

אופן ההכנה:

בסיס העוגה

מפרידים חלבונים וחלמונים

מקציפים 4 חלבונים עם 4 כפות סוכר לקצף יציב.

בקערית מערבבים את החלמונים עם כף שמן

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים והשמן לחלבונים המוקצפים.

מוציאים את קערת המיקסר ומוסיפים ידנית 4 כפות קמח מנופים ומערבבים עד למרקם אחיד.

אופים בתנור כ- 20 דק ומצננים היטב...

השמנת

בקערת מיקסר נקייה מקציפים 2 שמנת + אינסטנט פודינג+ כוס חלב+ רבע כוס סוכר לקצפת יציבה.

התותים

פורסים את התותים באופן אחיד לאורכם או לרוחבם ומפזרים על בסיס העוגה המצונן.

מוסיפים מעל את השמנת ומרדדים לגובה אחיד.

מוסיפים על שכבת הקצפת תותים.

ציפוי הג'לי

מכינים ג'לי תות (חצי כמות) ועם כף מפזרים בעדינות רבה על התותים .

בהצלחה ובתיאבון!!!