אוכל
צילום׃ mako אוכל

חלבת גרנולה

שילוב של שני הדברים הטעימים ביותר בעולם, חלבה וגרנולה, פשוט, קל והמרי

dms121 | מתכוני גולשים | פורסם 23/03/14 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 1.7 3 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס טחינה

חצי כוס סוכר

3-4 כפות דבש

כוס קוואקר

קוקוס טחון

אגוזים ו/או שקדים

תמצית וניל

אופן ההכנה:

בקערה מחממים את הדבש במיקרו למספר שניות עד שהופך נוזלי.

אחרי שמוציאים מערבבים פנימה את הקוואקר ומכניסים לתנור/טוסטר אובן 15 דקות, מערבבים מידי פעם על מנת שלא יישרף. ב-5 דקות האחרונות מוסיפים את הקוקוס והאגוזים. מוציאים החוצה לקירור וייבוש.

בסיר רחב מרתיחים מים (אפשר להרתיח מים ולשפוך ישר לסיר) יחד עם הסוכר. מחכים שיבעבע ומבשלים על אש בינונית עד שנוצר סירופ סוכר, ניתן לבדוק אם הסירופ מוכן בעזרת טפטוף לתוך כוס מים, הסירופ יהפוך יתקשה ויהפוך גמיש. בדרך כלל התהליך לוקח כ-7 דקות ובסופו נוצרות בועות גדולות בסיר. את הסירופ יוצקים במהירות ובזהירות (חם מאוד) אל תוך קערה עם הטחינה ומערבבים, מוסיפים את תמצית הווניל ואת תערובת הגרנולה. מערבבים עד שהתערבות הופכת מוצקה. מורחים על תבנית וממתינים עד התמצקות