אוכל
צילום׃ mako אוכל

עוגיות קשקבל

אלו עוגיות שכל המשפחה שלי אוהבת

razdiamant | מתכוני גולשים | פורסם 22/03/14 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

250 גרם (כוס ו- 3/4) קמח מנופה

150 גרם גבינת קשקבל (ניתן להמיר בכל גבינה קשה שאוהבים)

60 גרם גבינת פיקורינו (ניתן להחליף בפרמז'ן)

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל לבן

חצי כפית פפריקה מתוקה (ניתן להשתמש בפפריקה חריפה למי שאוהב)

 

לציפוי:

ביצה טרופה

50 גרם קצח (ניתן להמיר בשומשום או פרג)

אופן ההכנה:

בתוך מיקסר עם וו גיטרה מכניסים את החמאה והגבינות ומערבבים במהירות איטית עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הקמח, מלח, פלפל לבן ופפריקה ומערבלים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.

יוצרים מהבצק שני גלילים בקוטר כ- 5 ס"מ, או כל צורה אחרת" עוטפים היטב בניילון נצמד ומכניסים למקפיא לשעה (הבצק צריך להיות קשיח אבל לא קפוא).

מוציאים את הגלילים מהמקפיא, מברישים את הביצה הטרופה ומגלגלים על הקצח, כך שהגליל יכוסה.

פורסים בעזרת סכין חדה לעיגולים ברוחב ס"מ אחד ומניחים על התבניות המרופדות בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15-20 דקות, עד הזהבה קלה מצננים לחלוטין לפני שאוכלים.

בתיאבון!