אוכל
צילום׃ עדי קלינגהופר, mako אוכל

פאי שוקולד פרווה

בפעם הבאה שאתם פוגשים מישהו שסולד מקינוחי פרווה, אתם מוזמנים להפנות אותו לפאי המטריף הזה. קלתית פריכה, דקה ופציחה ועליה מלית שוקולד שהמילה חלום קטנה עליה, שבאפייה מקבלת קראסט נחמד מלמעלה. בקיצור, רוצו

עדי קלינגהופר | mako אוכל | פורסם 27/06/24 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר פרווה

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקלתית (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):

200 גרם (כוס וחצי פחות כף) קמח

100 גרם נטורינה קרה (או תחליף חמאה אחר), בקוביות

20 גרם (2 כפות) אבקת סוכר

40 מ"ל מים

קורט מלח

למלית שוקולד:

70 גרם נטורינה או תחליף חמאה אחר

100 גרם שוקולד מריר

200 גרם (כוס) סוכר

2 ביצים + חלמון

3 כפות קקאו

70 מ"ל (רבע כוס פחות 2 כפיות) קרם קוקוס (אפשר להמיר בשמנת צמחית)

אופן ההכנה:

1 הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, תחליף חמאה, אבקת סוכר, מים ומלח עד לקבלת בצק חלק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

2 מחממים תנור ל-170 מעלות.

3 מרדדים את הבצק הקר דק על נייר אפייה ומעבירים לתבנית הפאי. מהדקים בכל הצדדים וחותכים את השאריות. מחזירים למקרר ל-10 דקות.

4 דוקרים את הבצק במזלג, מניחים עליו נייר אפייה (רצוי לקמט אותו קודם ואז לפתוח) ועליו שעועית יבשה או כל משקולת אחרת לאפייה. כך נבטיח שהשוליים של הפאי לא ייפלו. אופים 15 דקות ומוציאים. מרימים בעדינות את נייר האפייה עם המשקולות.

5 מכינים את המלית: ממיסים בקערה במיקרו תחליף חמאה ושוקולד מריר. מוסיפים סוכר, ביצים וחלמון, קקאו וקרם קוקוס, וטורפים היטב לקבלת בלילה חלקה ואחידה.

6 מוזגים את הבלילה על הקלתית ומחזירים לאפייה של כ-40 דקות, או עד שהמלית מעט מתייצבת אבל עדיין קצת רוטטת. 

פאי שוקולד פרווה. פרוסה (צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל)
פאי שוקולד פרווה. פרוסה|צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

7 מצננים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.

לבלוג של עדי - עדיקוש

ולעמוד האינסטגרם המהמם שלה

** אפשר לקשט באבקת סוכר, קצפת או שוקולד מגורר.

** הפאי יישמר 4 ימים במקרר.