אוכל
צילום׃ קרן אגם, mako אוכל

עוגת שוקולד קוקוס שמשפרת כל מצב רוח

נשבר לכם מהקורונה, מהשגרה, מהיעדר השגרה, או בקיצור פשוט מהחיים? מזמינים אתכם לנסות את התשובה שלנו: עוגת שוקולד קוקוסית רכה רכה ומפוצצת נחמה, שכל יישור שלה מוסיף עוד קצת אנרגיה לנשמה

קרן אגם | mako אוכל | פורסם 23/12/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 298 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית 24 עגולה או שתי אינגליש קייק:

4 ביצים גדולות

כוס ורבע סוכר

1 כוס שמן קנולה

2 כוסות קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כפית אבקת סודה לשתייה

1 כוס (100 גרם) קוקוס

70 גרם (שני שליש כוס) אבקת קקאו

1 כוס (240 מ"ל) מים רותחים

2 כפות נס קפה

1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה

לגנאש:

1 מכל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד מריר

לקישוט:

רבע כוס קוקוס

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.

2 טורפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.

3 בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קוקוס ואבקת קקאו. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד שאין גושים.

4 מערבבים מים רותחים עם אבקת קפה נמס ומוסיפים לתערובת.

5 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

6 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

7 לציפוי (גנאש): מחממים שמנת מתוקה בקערה חסינת חום במיקרו עד לסף רתיחה. מוציאים ומוסיפים פנימה את השוקולד המריר. מניחים לכמה דקות.

8 מערבבים היטב לתערובת חלקה (השוקולד יימס מהחום של השמנת).

9 מקשטים את העוגה בגנאש שוקולד ומפזרים מעל קוקוס.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

** העוגה נשמרת היטב בכלי אטום עד ארבעה ימים.

** לגרסה פרווה ניתן להחליף שמנת חמוצה בקרם קוקוס או במיץ תפוזים, ושמנת מתוקה בקרם קוקוס או בשמנת פרווה.