צילום׃ מוטי בר און, אוכל מכל הלב
פרגיות בתנור עם ירקות
נתחים עסיסיים של פרגיות בתיבול חריף-מתוק - מתכון אחד שהוא ארוחה שלמה
מוטי בר און | אוכל מכל הלב
| פורסם 01/07/10
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (10 מנות):
8 סטיקים פרגיות
2 פלפלים אדומים
2פלפלים ירוקים
3 בצלים
3 בטטות
3 גזרים
1 ראש שום
מלח
פלפל שחור
פפריקה מתוקה
עלי תימין
שמן זית
רוטב צ'ילי מתוק חריף
רוטב סויה
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 חותכים את הפרגיות לנתחים (כל סטייק ל-4 חלקים). משרים את נתחי הפרגיות לשעה במשרה של שמן זית, רוטב צ'ילי, רוטב סויה, מלח, פלפל שחור ופפריקה.
3 חותכים את הבצלים והפלפלים לרצועות, את הבטטות והגזרים לטבעות ומניחים בתבנית. מפזרים מעל את שיני השום השלמות.
4 מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור ופפריקה. מזלפים מעל את שמן הזית, רוטב הצ'ילי והסויה. מערבבים היטב את כל המרכיבים.
5 מוסיפים מעל את נתחי הפרגיות ומכניסים לתנור שחומם מראש.
6 צולים כ-40-45 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם ועד להשחמה קלה של נתחי הפרגיות .