פרגיות ותפוחי אדמה ברוטב סויה ותמרים
היופי בפרגית הוא שמדובר בנתח שממש קשה להרוס. תייבשו לו את הצורה - הוא עדיין יהיה רך וטעים. עכשיו תוסיפו לפרגיות שלכם קוביות של תפוחי אדמה ורוטב מתקתק - ותקבלו ארוחה מושלמת בסיר אחד
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
פרגיות. ירכי העוף ללא העור והעצמות, מה שאנחנו רגילים לקרוא לו פרגיות, הן נתח העוף הכי אהוב בפער. את השם הן קיבלו אחרי שקצבים נותרו עם עודפים של הנתח הזה עקב ביקוש רב לשניצלים ולשוקיים. הירך הוא נתח עסיסי ומלא טעם בזכות העצם שנטועה בתוכו, והוא גם נתח סלחני במיוחד. האוכל תמיד מצליח איתו - על האש, בסיר או בתנור. זאת בהחלט סיבה טובה לאהוב אותו.
תפוחי אדמה. השילוב של תפודים ועוף תמיד אהוב, כאן התגלית היא עד כמה תפוחי האדמה אוהבים את התיבול של סויה, ג׳ינג׳ר, שום וצ׳ילי. אפשר לשלב גם בטטות ודלעת.
רוטב תמרים וסויה. הרוטב השחום והמתקתק חייב את הטעם, הצבע והמרקם שלו לתמרים. הזדמנות ליצור רוטב בלי סוכר ובלי מסמיכים. שימו לב שאם מכינים את הרוטב עם סילאן במקום תמרים, הוא יוצא קצת פחות סמיך.
חשוב: שימו לב שהעוף לא נחרך, ובמידת הצורך הוסיפו עוד קצת מיץ תפוזים או מים.
מרכיבים (6 מנות):
1 קילו פרגיות
6 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
2 בצלים, פרוסים
מלח
פלפל שחור טחון
לרוטב תמרים וסויה:
5 תמרים מגולענים
רבע כוס רוטב סויה
1 כף שמן שומשום (או אחר)
4 שיני שום
חצי פלפל חריף (או מעט צ׳ילי יבש)
3-4 ס"מ ג'ינג'ר טרי
חצי כוס מיץ תפוזים (או מים)
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר למרקם חלק.
2 מערבבים את הפרגיות עם תפוחי האדמה והרוטב ומסדרים בסיר (עדיף כזה שיכול להיכנס לתנור).
3 יוצקים לסיר כוס וחצי מים רותחים (או עד לכיסוי), ומביאים שוב לרתיחה על הכיריים.
4 מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 40–45 דקות, או עד שנתחי העוף ותפוחי האדמה רכים. מדי פעם הופכים את הפרגיות בתוך הרוטב.


>> לכל המתכונים הכי טובים שלנו
>> לבלוג של אורלי ונמרוד - סיר פלא
** לפני ההגשה אפשר לתת מכת חום והשחמה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
** אין תמרים? החליפו אותם ב-3-4 כפות סילאן.