צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל
שיפודי פרגיות בטריאקי ושום
אנחנו אוהבים שיפודים, ואנחנו עוד יותר אוהבים כשהם מגיעים עם משהו טעים עליהם: שיפודי יקיטורי קטנים של פרגיות במשרה של שום וטריאקי - מנה עשירה בטעמים וקלה להכנה, אפשר על הפלנצ'ה ואפשר בתנור
אינס שילת ינאי | mako אוכל
| פורסם 07/04/10
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים ושלושת רבעי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
(ל-15-20 שיפודים)
1/2 קילו פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
למשרה
4 כפות רוטב טריאקי
2 כפיות שום כתוש
1/2 כפית פלפל צ'ילי יבש טחון או פלפל שחור גרוס
1/4 כפית מלח
1 כף שמן זית
1 כפית שטוחה פפריקה
1 כף מיץ לימון
שיפודים
15-20 שיפודי יקיטורי קטנים
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המשרה יחד בקערה יחד עם קוביות הפרגיות ומשאירים במקרר כשהקערה מכוסה בניילון לשעתיים לפחות (מומלץ אפילו לילה לפני).
2 משפדים על שיפודי היקיטורי 2-3 קוביות פרגית לשיפוד.
3 צולים על מחבת פסים או על פלנצ'ה. ניתן לצלות את השיפודים בתבנית בתנור: מניחים את השיפודים בתבנית מרופדת ברצועות בצל על מנת למנוע התייבשות הבשר בזמן הצלייה, צולים בחום של 220 מעלות כחצי שעה או עד שהם שזופים.
לבלוג של אינס שילת ואפיק - תיק אוכל.