אוכל
צילום׃ "כרמלה ואני", הוצאת מודן

פרגיות בגריל עם בצלים ואגסים מתובלים

מנה מצוינת להכנה על גריל פחמים, להגיש עם פירה או צ'יפס

דניאל זך | "כרמלה ואני", הוצאת מודן | פורסם 11/03/10 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.9 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

6 ירכיים של עוף צעיר, עם העור, ללא העצם (סטייק פרגית)
2 בצלים, חתוכים לשמיניות
6 אגסים, קלופים וללא הליבות, חתוכים לרבעים

למשרה

1 שן שום, כתושה
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סירופ מייפל משובח
2 כפות תבלין אדום לעוף בגריל
1/2 כף פפריקה מעושנת (אם רוצים)
קמצוץ פלפל שחור טרי או פלפל אדום חריף טחון לאוהבי החריף

להגשה

צרור עלי רוקט, שטופים
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים לקערה את הבשר, הבצלים והאגסים ומניחים כשעה.

2 מוציאים את הבשר, הבצלים והאגסים מהמשרה ומייבשים אותם מעט במגבות נייר. צולים בגריל פחמים חם או במחבת פסים חמה כ-5 דקות מכל צד.

3 ההגשה: מתבלים את עלי הרוקט בשמן, במיץ הלימון ובמעט מלח. מסדרים את העלים בצלחת הגשה, מניחים עליהם את הבצל, האגסים והבשר ומגישים.