צילום׃ "כרמלה ואני", הוצאת מודן
פרגיות בגריל עם בצלים ואגסים מתובלים
מנה מצוינת להכנה על גריל פחמים, להגיש עם פירה או צ'יפס
דניאל זך | "כרמלה ואני", הוצאת מודן
| פורסם 11/03/10
- זמן עבודהשעה ורבע
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
6 ירכיים של עוף צעיר, עם העור, ללא העצם (סטייק פרגית)
2 בצלים, חתוכים לשמיניות
6 אגסים, קלופים וללא הליבות, חתוכים לרבעים
למשרה
1 שן שום, כתושה
מיץ מלימון אחד
1/4 כוס שמן זית
2 כפות סירופ מייפל משובח
2 כפות תבלין אדום לעוף בגריל
1/2 כף פפריקה מעושנת (אם רוצים)
קמצוץ פלפל שחור טרי או פלפל אדום חריף טחון לאוהבי החריף
להגשה
צרור עלי רוקט, שטופים
3 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי המשרה. מוסיפים לקערה את הבשר, הבצלים והאגסים ומניחים כשעה.
2 מוציאים את הבשר, הבצלים והאגסים מהמשרה ומייבשים אותם מעט במגבות נייר. צולים בגריל פחמים חם או במחבת פסים חמה כ-5 דקות מכל צד.
3 ההגשה: מתבלים את עלי הרוקט בשמן, במיץ הלימון ובמעט מלח. מסדרים את העלים בצלחת הגשה, מניחים עליהם את הבצל, האגסים והבשר ומגישים.