קציצות עוף בלוביה ותאנים
אנחנו לגמרי סומכים על הקציצות המרוקאיות האלה, מתוך הספר "דיאלנא" של רעות עזר-אסרף ומיכל וקסמן, שיעשו לנו את השבת (וגם יגאלו אותנו מהלוביה שנשארה במקרר). לטובת העסיסיות - משתמשים בפרגית ולא בחזה עוף
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהעד שעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
לקציצות (20-25 לא גדולות):
1 בצל בגודל בינוני
חצי צרור פטרוזיליה
חצי צרור כוסברה
חופן עלי סלרי
500 גרם פרגיות, טחונות גס
2 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות היטב
רבע כוס פירורי לחם
1 כפית שטוחה בהרט
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
2 כפות שמן זית + שמן לטיגון הקציצות
לתבשיל:
3־4 כפות שמן זית
6־8 בצלצלי שאלוט, מקולפים וחתוכים לאורכם לרבעים (אפשר להחליף ב-4 בצלים סגולים לא גדולים)
חצי קילו תרמילי לוביה, ללא הקצה (אפשר להחליף בשעועית ירוקה או תאילנדית)
10 תאנים בשלות אך מוצקות, חצויות לאורכן
מלח ופלפל שחור
1 כוס מים
2 כפות רכז רימונים
2 כפות דיבס ענבים
אופן ההכנה:
1 מכינים קציצות: במעבד מזון, טוחנים בצל ועלים ירוקים (לחלופין, אפשר לקצוץ את העלים בסכין ואת הבצל לגרר בפומפייה דקה). מעבירים לקערה.
2 מוסיפים לקערה את יתר חומרי הקציצות. לשים היטב בידיים במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה שאינה מתפרקת בקלות.
3 יוצרים מהתערובת קציצות לא גדולות. משטחים אותן מעט בין כפות הידיים ומניחים במגש. אם התערובת רכה מדי לעבודה, משמנים מעט את הידיים.
4 במחבת רחבה, מחממים שמן זית. מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5 מכינים תבשיל קציצות בלוביה ותאנים: בוחרים סיר רחב ונמוך יחסית, שיכיל את כל הקציצות בשכבה אחת.
6 מחממים בסיר 3-4 כפות שמן זית. מזהיבים את הבצלים לאט ובסבלנות מעל להבה לא גדולה.
7 מסדרים את הקציצות מעל לבצלים המטוגנים. מסדרים ביניהן ומעליהן תרמילי לוביה וחצאי תאנים.
8 ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
9 בקערית, מערבבים מים, רכז רימונים ודיבס. יוצקים את התערובת מעל הקציצות והירקות שבסיר.
10 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה פעילה 60-40 דקות.

המתכון מתוך הספר "דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו", הוצאת ידיעות ספרים. 138 שקלים. עוד מתכונים מהספר




