אוכל
צילום׃ נירית גור קרבי, דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו, הוצאת ידיעות ספרים

קציצות עוף בלוביה ותאנים

אנחנו לגמרי סומכים על הקציצות המרוקאיות האלה, מתוך הספר "דיאלנא" של רעות עזר-אסרף ומיכל וקסמן, שיעשו לנו את השבת (וגם יגאלו אותנו מהלוביה שנשארה במקרר). לטובת העסיסיות - משתמשים בפרגית ולא בחזה עוף

רעות עזר-אסרף ומיכל וקסמן | דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 29/09/25 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהעד שעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקציצות (20-25 לא גדולות):

1 בצל בגודל בינוני

חצי צרור פטרוזיליה

חצי צרור כוסברה

חופן עלי סלרי

500 גרם פרגיות, טחונות גס

2 פרוסות לחם, מושרות במים וסחוטות היטב

רבע כוס פירורי לחם

1 כפית שטוחה בהרט

מלח ופלפל שחור גרוס טרי

2 כפות שמן זית + שמן לטיגון הקציצות 

לתבשיל:

3־4 כפות שמן זית

6־8 בצלצלי שאלוט, מקולפים וחתוכים לאורכם לרבעים (אפשר להחליף ב-4 בצלים סגולים לא גדולים)

חצי קילו תרמילי לוביה, ללא הקצה (אפשר להחליף בשעועית ירוקה או תאילנדית)

10 תאנים בשלות אך מוצקות, חצויות לאורכן

מלח ופלפל שחור

1 כוס מים

2 כפות רכז רימונים

2 כפות דיבס ענבים

אופן ההכנה:

1 מכינים קציצות: במעבד מזון, טוחנים בצל ועלים ירוקים (לחלופין, אפשר לקצוץ את העלים בסכין ואת הבצל לגרר בפומפייה דקה). מעבירים לקערה.

2 מוסיפים לקערה את יתר חומרי הקציצות. לשים היטב בידיים במשך כמה דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה שאינה מתפרקת בקלות.

3 יוצרים מהתערובת קציצות לא גדולות. משטחים אותן מעט בין כפות הידיים ומניחים במגש. אם התערובת רכה מדי לעבודה, משמנים מעט את הידיים.

4 במחבת רחבה, מחממים שמן זית. מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות משני הצדדים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5 מכינים תבשיל קציצות בלוביה ותאנים: בוחרים סיר רחב ונמוך יחסית, שיכיל את כל הקציצות בשכבה אחת.

6 מחממים בסיר 3-4 כפות שמן זית. מזהיבים את הבצלים לאט ובסבלנות מעל להבה לא גדולה.

7 מסדרים את הקציצות מעל לבצלים המטוגנים. מסדרים ביניהן ומעליהן תרמילי לוביה וחצאי תאנים.

8 ממליחים ומפלפלים בנדיבות.

9 בקערית, מערבבים מים, רכז רימונים ודיבס. יוצקים את התערובת מעל הקציצות והירקות שבסיר.

10 מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה פעילה 60-40 דקות.

דיאלנא - כריכת הספר (צילום: נירית גור קרבי, דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו, הוצאת ידיעות ספרים)
דיאלנא - כריכת הספר|צילום: נירית גור קרבי, דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו, הוצאת ידיעות ספרים

המתכון מתוך הספר "דיאלנא - המטבח המרוקאי שלנו", הוצאת ידיעות ספרים. 138 שקלים. עוד מתכונים מהספר