אוכל
צילום׃ istockphoto

טבית גלילי

של ארז קומורובסקי: עוף ממולא בטלה ,אורז ,חומוס וצימוקים

ארז קומרובסקי | גלובס | פורסם 15/02/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

 

מרכיבים (5 מנות):

1 תרנגולת שמנה
4 כוסות אורז בסמטי
1-1.5 כוסות רוטב עגבניות ביתי (ולא משומר)
500 גרם בשר טלה טחון
חצי כוס צימוקי קורינת
4 בצלים קצוצים גס
שלושה רבעים עד 1 כוס שמן זית עדין
2 כוסות גרגרי חומוס מושרים במים 12 שעות

לתערובת התבלינים

1 כפית גרגרי הל
1-1.5 כפות גרגרי פלפל שחור שלמים
1 כפית זירעוני כמון קלויים
1 גרם זעפרן
מלח ים גס.

אופן ההכנה:

1 שוטפים את האורז במים קרים ומשרים אותו למשך כחצי שעה.2. משרים את הזעפרן ברבע כוס מים חמים למשך כ-10 דקות.3. כותשים במכתש ובעלי את גרגרי הפלפל השחור עם זירעוני הכמון הקלויים ועם גרגרי ההל.4. מורחים כחצי מתערובת התבלינים על התרנגולות, מערבבים את האורז עם מה שנשאר מתערובת התבלינים, חצי מכמות שמן הזית, צימוקי הקורינת ורוטב העגבניות ומערבבים היטב.5. מערבבים שני חופנים גדולים מהאורז המתובל עם בשר הטלה הקצוץ ועם רבע מכמות הבצל הקצוץ. מתבלים במלח וממלאים את בטן התרנגולת.6. מסדרים בתחתיתו של סיר ברזל עבה את הבצלים הקצוצים, מזליפים מעליהם שמן זית, מניחים מעל את התרנגולת הממולאת, ומפזרים מסביבה את האורז המתובל.7. יוצקים את שארית שמן הזית, מפזרים מלח ים בנדיבות ומעלים על האש.8. אחרי 5-10 דקות מוסיפים שתי כוסות מים רותחים, מכסים היטב בנייר אלומיניום ובמכסה הסיר, ואופים לילה שלם בתנור מחומם מראש בטמפרטורה של 110 מעלות צלזיוס.למות כמה שזה טעים.