אוכל
צילום׃ Adam Kulesza, Istock

כבדי עוף ברוטב דבש-בלסמי

על מצע של קוביות תפוח אדמה בטעם מתקתק

שאולי הופמן | mako | פורסם 03/02/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1/2 ק"ג כבד עוף
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1-1.5 ס"מ
3 כפות חמאה/שמן קנולה
2 כפות דבש
1/2 כוס חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 במחבת מטגנים על אש נמוכה את תפוחי האדמה עם החמאה או שמן הקנולה עד להשחמה וריכוך. מוסיפים מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה.

2 בכוס מערבבים את השום הכתוש, הבלסמי והדבש.

3 במחבת חמה מאוד מטגנים את הכבדים במעט שמן קנולה, ממליחים ומפלפלים.

4 שופכים את הרוטב על הכבדים במחבת ומצמצמים מעט.

5 מסדרים בצלחת את תפוחי האדמה, מניחים מעל את הכבדים ויוצקים את הרוטב. מפזרים מעל את אגוזי המלך.