צילום׃ Adam Kulesza, Istock
כבדי עוף ברוטב דבש-בלסמי
על מצע של קוביות תפוח אדמה בטעם מתקתק
שאולי הופמן | mako
| פורסם 03/02/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
1/2 ק"ג כבד עוף
4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1-1.5 ס"מ
3 כפות חמאה/שמן קנולה
2 כפות דבש
1/2 כוס חומץ בלסמי
2 שיני שום כתושות
חופן אגוזי מלך קלויים וקצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1 במחבת מטגנים על אש נמוכה את תפוחי האדמה עם החמאה או שמן הקנולה עד להשחמה וריכוך. מוסיפים מלח, פלפל ופטרוזיליה קצוצה.
2 בכוס מערבבים את השום הכתוש, הבלסמי והדבש.
3 במחבת חמה מאוד מטגנים את הכבדים במעט שמן קנולה, ממליחים ומפלפלים.
4 שופכים את הרוטב על הכבדים במחבת ומצמצמים מעט.
5 מסדרים בצלחת את תפוחי האדמה, מניחים מעל את הכבדים ויוצקים את הרוטב. מפזרים מעל את אגוזי המלך.