נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת
קוביות חזה עוף מוקפצות עם שעועית, גזרים ופלפלים ברוטב מתקתק של סויה, דבש וצ'ילי
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
7-8 פרוסות חזה עוף דק (שניצל), חתוך לקוביות לא קטנות
למשרה
4 כפות שמן זית
1 כף דבש
4 כפות סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
פפריקה מתוקה
לירקות
שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט, שטופה ומופשרת
4 גזרים חתוכים לגפרורים
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רחבות
5-6 שיני שום קצוצות דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שבבי צ'ילי חריף
4-5 רוטב סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
שמן זית
אופן ההכנה:
1 מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בפנים את העוף לחצי שעה.
2 מקפיצים את הגזר והפלפל האדום, כל אחד בנפרד, על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מוציאים מהמחבת לפני שהם מתרככים.
3 מוסיפים למחבת מעט שמן זית, מנמיכים את האש ומוסיפים את שיני השום הכתושות. מערבבים במהירות, כדי שהשום לא יישרף.
4 מוסיפים את השעועית הירוקה, מגבירים את האש למקסימום ומקפיצים תוך שמירה על השום, שלא יישאר בתחתית המחבת. מחזירים את הפלפלים והגזר, ומוסיפים את רוטב הסויה, המלח, הפלפל ושבבי הצ'ילי.
5 ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית מתרככת מעט, ומורידים מהאש.
6 מכינים את חזה העוף: צורבים את הנתחים על מחבת לוהטת כ-3-4 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שייצרבו משני הצדדים. מגישים עם הירקות, בעיטור של שומשום קלוי ובצל ירוק.