אוכל
צילום׃ baronm10, אוכל מכל הלב

נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת

קוביות חזה עוף מוקפצות עם שעועית, גזרים ופלפלים ברוטב מתקתק של סויה, דבש וצ'ילי

baronm10 | אוכל מכל הלב | פורסם 30/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 42 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

7-8 פרוסות חזה עוף דק (שניצל), חתוך לקוביות לא קטנות

למשרה

4 כפות שמן זית
1 כף דבש
4 כפות סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
פפריקה מתוקה

לירקות

שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט, שטופה ומופשרת
4 גזרים חתוכים לגפרורים
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רחבות
5-6 שיני שום קצוצות דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שבבי צ'ילי חריף
4-5 רוטב סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
שמן זית

אופן ההכנה:

1 מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בפנים את העוף לחצי שעה.

2 מקפיצים את הגזר והפלפל האדום, כל אחד בנפרד, על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מוציאים מהמחבת לפני שהם מתרככים.

3 מוסיפים למחבת מעט שמן זית, מנמיכים את האש ומוסיפים את שיני השום הכתושות. מערבבים במהירות, כדי שהשום לא יישרף.

4 מוסיפים את השעועית הירוקה, מגבירים את האש למקסימום ומקפיצים תוך שמירה על השום, שלא יישאר בתחתית המחבת. מחזירים את הפלפלים והגזר, ומוסיפים את רוטב הסויה, המלח, הפלפל ושבבי הצ'ילי.

5 ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית מתרככת מעט, ומורידים מהאש.

6 מכינים את חזה העוף: צורבים את הנתחים על מחבת לוהטת כ-3-4 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שייצרבו משני הצדדים. מגישים עם הירקות, בעיטור של שומשום קלוי ובצל ירוק.