אוכל
צילום׃ 0tvalo, Istock

תבשיל עוף תאילנדי ברוטב קארי ירוק

אהרוני מציג: תבשיל עשיר ובריא של עוף, ברוקולי, רוטב קארי וחלב קוקוס

ישראל אהרוני | שיעור פרטי עם אהרוני | פורסם 15/02/09 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 57 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

12 שוקי עוף טריים, עם העצם מנוסרת
4 קולורבי חתוכים לאורכם לשישיות
5 כפות שמן רגיל
2 גבעולי למון גראס
5 עלי כפיר ליים
1 כוס חלב קוקוס (כיום נמכר חלב קוקוס מופחת קלוריות הנקרא לעיתים מי קוקוס, קראו את טבלת הערכים התזונתיים מאחורי הפחית ובחרו את זו שהערך הקלורי שלה הוא הנמוך ביותר) 
מלח, פלפל שחור טחון טרי
1 פלפל אדום חריף, טרי, פרוס
2 כפות שום פרוס ומטוגן (עד להשחמה קלה)
3 כפות בוטנים קלויים קצוצים גס
1 כוס עלי כוסברה טריים

לרוטב הקארי

3 שיני שום
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קלוף
3 בצלי שאלוט קלופים
1-2 פלפלים ירוקים חריפים מנוקים מחרצנים
1 צרור כוסברה טרייה
2 גבעולי נענע
רבע כוס שמן

אופן ההכנה:

1 שמים את כל חומרי הקארי הירוק במעבד מזון ומרסקים למחית חלקה. מעבירים לקערה. 2. בסיר רחב מחממים את השמן, כשהוא חם משחימים בו את שוקי העוף סביב סביב. 3. מוסיפים לסיר עם העוף, חצי כוס ממחית הקארי ומערבבים יחד דקותיים. 4. מוסיפים את חלב הקוקוס, עלי הכפיר ליים, הלמון גראס, הקולורבי, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה. מעבירים לקערת הגשה, מפזרים מעל את השום המושחם, הבוטנים הקצוצים, עלי הכוסברה השלמים והפלפל האדום הפרוס. 5. מגישים עם אורז לבן.