מסאחן
רצועות מוקפצות של עוף ובצל המוגשות על מצע בצק פיצה פריך ומשובח
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
2 כרעיים עוף ללא עצם חתוכים לרצועות דקות
4 ראשי בצל קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1 כף סומק
5 כפות שמן זית
1 שן שום קצוצה
מלח
פלפל שחור לפי הטעם
לבצק
2 כוסות קמח
25 גרם שמרים
5 כפות שמן זית
קורט מלח
קורט סוכר
מים לפי הצורך
אופן ההכנה:
1 מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים בצל עד להזהבה. מוסיפים את השום ולאחר דקה גם את רצועות העוף. מטגנים עוד כ-2 דקות, מוסיפים תבלינים, סומק, מלח ופלפל.
2 להכנת הבצק: מערבבים קמח, מלח וסוכר, ויוצרים גומה. מוספים מעט מים פושרים ואליהם את השמרים.
3 בוחשים את המים בגומה עד שהשמרים מתמוססים, מערבבים עם הקמח ומוסיפים מים פושרים בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
4 מכסים את הבצק במגבת או בניילון להתפחה של 30 דקות.
5 לאחר ההתפחה לשים כ-4 דקות נוספות ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי.
6 פותחים את הבצק בעזרת הידיים ויוצרים מיני בצק פיצה.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 ממלאים את הבצק בתערובת הבצל והבשר ואופים בתנור שחומם מראש למשך 8 עד 10 דקות ומגישים.
* מומלץ לאכול עם סלט עגבניות פיקנטי.