אטריות מוקפצות עם עוף ואננס
עוף, ירקות ואננס מוקפצים בג'ינג'ר ושום במנה אסייתית עשירה בטעמים
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
250 גרם אטריות גזר או עגבניות (או אחרות)
1 כפית שמן שומשום כהה
1 כפית שמן קנולה
לעוף
חזה עוף אורגני שלם (כ-300 גרם)
מעט קוזו טחון או קורנפלור (לא הכרחי)
2 כפיות שמן קוקוס כתית מעולה או קנולה
2 כפיות ג'ינג'ר טרי
1 שן שום פרוסה אלכסונית
למוקפץ
3 פרוסות אננס מיובש (מהסוג המסוכר)
4 פטריות שיטאקה מיובשות, או 4-6 פטריות טריות פרוסות לאורך
½ 1 כפות שמן קוקוס כתית מעולה או שמן קנולה
2 כפיות ג'ינג'ר טרי
2 שיני שום כתושות או פרוסות
2 כוסות תפרחות ברוקולי טרי מאודה קלות או קפוא מופשר (ללא גבעולים)
1 גזר בינוני חתוך לגפרורים
3 בצלים ירוקים פרוסים לחתיכות 4 ס"מ
לרוטב
1/3 כוס רוטב סויה
2 כפות מירין (לא הכרחי אך רצוי)
1 כפית שמן שומשום
2 כפות סירופ מייפל אמיתי או אגבה
1 כף קוזו או ½ 1 כפיות קורנפלור
2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
1 שן שום כתושה
2 -4 כפות מים
אופן ההכנה:
1 מבשלים את האטריות מראש לפי ההוראות על גבי האריזה, אך מקפידים לבשל אותן "אל דנטה" ולא יתר על המידה.
2 מערבבים עם שמן קנולה ושומשום בעזרת הידיים. מכסים ומצננים במקרר.
3 שוטפים ומייבשים את העוף, מורידים את הסחוס האמצעי וחותכים כל צד לקוביות. מגלגלים קלות בקורנפלור או קוזו טחון לאבקה. מחממים שמן במחבת טפלון על אש בינונית-גבוה ומקפיצים את קוביות העוף בתנועת ערבוב מתמדת עד שהוא כמעט מוכן. מוסיפים מהג'ינג'ר ושן שום פרוס וממשיכים להקפיץ רק עד שהעוף מוכן. שמים בצד.
4 משרים את האננס ופטריות השיטאקה (בנפרד) במים רותחים עד שהם תופחים, כ-15 דקות. מסננים ופורסים את האננס לחתיכות (כמו בקופסאות אננס משומר) ואת השיטאקה לרצועות, ללא הגבעול. מסדרים בערמות על משטח העבודה.
5 מערבבים יחד את כל חומרי הרוטב בצנצנת עם מכסה. מנערים וטועמים. אם הרוטב מלוח מדי אפשר להוסיף עוד כף או שתיים מים. יש לנער שוב לפני השימוש.
6 מחממים את שמן הקוקוס על אש בינונית-גבוה ומקפצים את הברוקולי, גזר, שיטאקה, אננס ובצל ביחד עם הג'ינג'ר והשום הכתוש, כ-2 דקות. עכשיו מוסיפים את העוף, ומקפיצים דקה.
7 זורקים לווק את האטריות המקוררות בחופנים ומקפיצים עם הירקות רק עד שאטריות מחוממות. מנערים ויוצקים פנימה את הרוטב, מנמיכים את האש לבינוני, ומבשלים עוד 2 דקות עד שהרוטב מסמיך. מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בבוטנים וכוסברה, אם רוצים.