אוכל
צילום׃ LianeM, Istock

קסואלת עוף וארטישוק ירושלמי

ברוטב של יין לבן וסילאן

יואב בלימן | מסעדת פרידה קאלו | פורסם 01/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות של 2 ס"מ
2 בצלים לבנים קלופים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
4 שיני שום פרוסות
50 גרם תערובת עשבי פרובאנס (תערובת יבשה של טימין, אורגנו, זעתר, מרווה ורוזמרין)
שמן זית
מלח ופלפל
600 גרם חזה עוף נקי וחתוך לרצועות
½ כוס יין לבן
2 כפות סילאן
1 פלפל צ'יפוטלה קצוץ
כפית לימון כבוש קצוץ
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2. בקערה, מערבבים את הארטישוקים, הבצלים, השום, תערובת העשבים, מעט שמן זית, מלח ופלפל. מניחים בתבנית ואופים בתנור כ-30 דקות, עד שהארטישוקים משחימים קלות ומתרככים מבפנים. מצננים. 3. מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן זית ומשחימים בה מעט את רצועות העוף. מוסיפים את היין הלבן, הסילאן, הפלפל הקצוץ והלימון הכבוש ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי והבצל, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים ביחד כ-4 דקות. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, מערבבים ומוזגים לצלחות.