אוכל
צילום׃ הדר אליאס

חזה עוף בנינג'ה גריל

אחרי אי אלו ניסיונות, אנחנו בשלים לחלוק איתכם את הדרך הכי טובה (גם אם עצלה) להכין חזה עוף בנינג'ה: 2 דקות ערבוב, 30 השריה ועוד 10 בנינג'ה. ויואו כמה עסיסי וטעים זה יוצא!

הדר אליאס | mako | פורסם 09/11/25 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

קילו חזה עוף (4-5 חצאי פרפר, כמו בתמונה)

למשרה:

3 כפות שמן

3 כפות רוטב סויה

3 כפות דבש או סילאן

כפית פפריקה

כפית אבקת שום

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל מרכיבי המשרה היטב. 

2 מכניסים את חזות העוף, מעסים מעט, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.

3 צולים בנינג'ה גריל על תוכנית M, בין 10 ל-12 דקות.

4 נותנים לעוף לנוח כמה דקות, ואז פורסים או מגישים בשלמותו. 

הערות:

** אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם, ואפשר גם להשתמש בפפריקה מעושנת, שתעזור לעוף להפיץ ניחוחות של ביסלי בבית. ילדים מאוד אוהבים את זה.

** את אבקת השום אפשר להחליף ב-2 שיני שום טריות, כתושות. אנחנו התעצלנו. 

** אנחנו צלינו את חזות העוף על נייר אפייה. זאת הדרך הכי טובה גם להכין אוכל בזריזות וגם לא לבזבז יותר מדי זמן על הניקיון של הנינג'ה אחרי ההכנה. 

** לחצאי פרפר קטנים מספיקות 10 דקות צלייה (אפילו לא חייבים להפוך באמצע). אם מדובר בנתחים גדולים, תנו להם 12 דקות (עדיין לא צריך להפוך באמצע).

** אם יש זמן, אפשר להשרות את העוף גם שעתיים, אבל אחרי חצי שעה הוא כבר לגמרי טעים, והאמת היא שגם אם לא משרים בכלל זה בסדר.