חזה עוף בנינג'ה גריל
אחרי אי אלו ניסיונות, אנחנו בשלים לחלוק איתכם את הדרך הכי טובה (גם אם עצלה) להכין חזה עוף בנינג'ה: 2 דקות ערבוב, 30 השריה ועוד 10 בנינג'ה. ויואו כמה עסיסי וטעים זה יוצא!
- זמן עבודהעשר דקות
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
קילו חזה עוף (4-5 חצאי פרפר, כמו בתמונה)
למשרה:
3 כפות שמן
3 כפות רוטב סויה
3 כפות דבש או סילאן
כפית פפריקה
כפית אבקת שום
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל מרכיבי המשרה היטב.
2 מכניסים את חזות העוף, מעסים מעט, מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3 צולים בנינג'ה גריל על תוכנית M, בין 10 ל-12 דקות.
4 נותנים לעוף לנוח כמה דקות, ואז פורסים או מגישים בשלמותו.
הערות:
** אפשר להשתמש בפפריקה מתוקה או חריפה, לפי הטעם, ואפשר גם להשתמש בפפריקה מעושנת, שתעזור לעוף להפיץ ניחוחות של ביסלי בבית. ילדים מאוד אוהבים את זה.
** את אבקת השום אפשר להחליף ב-2 שיני שום טריות, כתושות. אנחנו התעצלנו.
** אנחנו צלינו את חזות העוף על נייר אפייה. זאת הדרך הכי טובה גם להכין אוכל בזריזות וגם לא לבזבז יותר מדי זמן על הניקיון של הנינג'ה אחרי ההכנה.
** לחצאי פרפר קטנים מספיקות 10 דקות צלייה (אפילו לא חייבים להפוך באמצע). אם מדובר בנתחים גדולים, תנו להם 12 דקות (עדיין לא צריך להפוך באמצע).
** אם יש זמן, אפשר להשרות את העוף גם שעתיים, אבל אחרי חצי שעה הוא כבר לגמרי טעים, והאמת היא שגם אם לא משרים בכלל זה בסדר.




