אוכל
צילום׃ דניאל לילה, על השולחן

קציצות עוף ושומשום פריכות

רות אוליבר עם מתכון משגע שכולו קראנץ' לקציצות עוף עם תיבול נשכני של קינמון, כמון וצ'ילי. יוצאות מהמחבת פריכות כמו החיים שלנו בתקופות טובות, ואחרי יום? הן בכלל הופכות לסוג של שניצל מהמם

רות אוליבר | על השולחן | פורסם 23/10/17 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 71 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

חצי קילו עוף טחון (חזה או פרגיות)

2 פרוסות לחם מושרות במים, סחוטות ומפוררות

2 ביצים

חצי כפית צ’ילי יבש גרוס

עלים קצוצים דק מ-3 גבעולי טרגון

1 כפית ג’ינג’ר מגורר

2 כפות שומשום קלוי

3 שיני שום כתושות

חצי כפית קינמון

חצי כפית פלפל אנגלי טחון

חצי כפית כמון טחון

1 כף חומץ אורז או רגיל

2 כפות שמן שומשום

מלח

3-2 כפות פירורי לחם (לא חובה)

לטיגון:

שמן לטיגון חצי עמוק

2 ביצים טרופות

2 כוסות פנקו (פירורי לחם יפניים)

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הלחם לתערובת אחידה בקערה. מכסים ומניחים במקרר ל-30 דקות להטמעת טעמים ולהתייצבות (אם התערובת רכה מדי ולא נוחה לעבודה, אפשר להוסיף 3-2 כפות פירורי לחם).

2 יוצרים קציצות בקוטר 7 ס”מ בידיים משומנות ומשטחים אותן מעט. משהים כמה דקות עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.

3 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. טובלים כל קציצה בביצה טרופה, מצפים בפירורי פנקו ומטגנים כ-3 דקות מכל צד להזהבה. מניחים על נייר סופג.

4 מגישים מיד או שומרים במקרר בקופסה אטומה.

* להגשה יום אחרי: מחממים 5 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. הקציצות טעימות גם בטמפרטורת החדר.

* אפשר גם להכין את הקציצות עד שלב הציפוי לפני הטיגון, להקפיא ולטגן לפי הצורך.