אוכל
תמונת AVI׃ מאסטר שף

סטייק פרגית במילוי גזר

פרגית עסיסית במילוי פרוסות גזר מתקתקות, עם בטטות, תפוחי אדמה ורוטב שמנת בצל

מוסא אבו סריס | מאסטר שף | פורסם 17/11/10 
  • זמן עבודהשעה ורבע
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 14 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 סטייק פרגית
גזר אחד
מלח פלפל
תפוח אדמה 2
1 בטטה
שמנת מתוקה
2 בצלים

אופן ההכנה:

1.להכנת הפירה: מכניסים לתנור את הבטטה ותפוח האדמה עטופים בנייר כסף על חום מקסימלי. לאחר חצי שעה בודקים בעזרת מזלג אם מספיק רך, ומוציאים. 

2 מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות, מוסיפים חמאה ומועכים. את הבטטה מעבירים דרך מסננת ואת תפוח האדמה רק מועכים עם החמאה.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות.

4 להכנת הבשר: חותכים גזר לרצועות דקות וממלאים בו את הסטייק פרגית. ממליחים ומפלפלים, סוגרים בצורת רול, עוטפים בנייר אפיה ונייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש למשך 40 דקות.

5 מוציאים מהתנור, חותכים באמצע בצורת אלכסון ומסדרים על צלחת. ליד כל רול יעמוד פירה שעבר דרך רינג קטן.

6 לרוטב שמנת עם בצל: מקפיצים את הבצל עד לריכוך, מוסיפים שמנת מתוקה ממליחים ומפלפלים.