צילום׃ boblin, Istock
עוף בתנור בזיגוג אגסים
מתכון של השף רני פישר
רני פישר, רוטיסרי מרקט | גלובס
| פורסם 18/03/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 עוף טרי שלם (רצוי אורגני) במשקל 1.5 ק"ג, שטוף ומיובש
1 בצל חתוך לארבעה
1 גבעול סלרי אמריקאי, חתוך לארבעה
2-3 כפות שמן
חצי כוס ריבת אגסים (או אפרסקים) איכותית
רבע כוס יין לבן יבש
מלח
פלפל שחור גרוס
אבקת שום ופפריקה מתוקה לפי הטעם
אופן ההכנה:
1 מחממים את התנור ל200 מעלות ומניחים בו תבנית צלייה.2. מתבלים את העוף בתבלינים מכל הצדדים. מניחים את הבצל ואת הסלרי בחלל העוף.3. מוציאים את התבנית החמה, מוסיפים לה את השמן. מוסיפים את העוף כשהחזה כלפי מטה, וצולים בתנור במשך עשרים דקות.4. הופכים את העוף וצולים עוד שלושים דקות.5. מערבבים את הריבה ואת היין ויוצקים על העוף. צולים עוד כ-15 דקות, עד שהזיגוג משחים היטב.מגישים חם.