צילום׃ pixelite_eu, Istock
כבד עוף על מצע פירה כרובית ברוטב סילאן
מנה עיקרית עשירה
טארק שהואן | null
| פורסם 19/06/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות לא כשר
מרכיבים (2 מנות):
300 גרם כבד עוף נקי מהשומן והגידים
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
3 תמרים חתוכים לקביות
3 כפות סילאן
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית
לפירה:
1 כרובית
כוס שמנת מתוקה
מלח פלפל אגוז מסקט (לפי הטעם)
1 כף חמאה
אופן ההכנה:
1 הכנת פירה הכרובית: אופים את הכרובית בתנור בחום של 180 מעלות עד להתרככות.2. מעבירים את הכרובית במכונת פירה או מועכים ביד עם מזלג.3. מוסיפים את החמאה והשמנת ומתבלים במלח ,פלפל4. הכנת הכבד: במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הכבד והתמרים, ומטגנים עד למידת עשייה מידיום. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הסילאן.5. הרכבת המנה: מניחים בצלחת את הפירה ומעל את הכבד.