אוכל
צילום׃ pixelite_eu, Istock

כבד עוף על מצע פירה כרובית ברוטב סילאן

מנה עיקרית עשירה

טארק שהואן | null | פורסם 19/06/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1.2 4 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

300 גרם כבד עוף נקי מהשומן והגידים
1 בצל לבן חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
3 תמרים חתוכים לקביות
3 כפות סילאן
מלח ופלפל
2 כפות שמן זית

לפירה:

1 כרובית
כוס שמנת מתוקה
מלח פלפל אגוז מסקט (לפי הטעם)
1 כף חמאה

אופן ההכנה:

1 הכנת פירה הכרובית: אופים את הכרובית בתנור בחום של 180 מעלות עד להתרככות.2. מעבירים את הכרובית במכונת פירה או מועכים ביד עם מזלג.3. מוסיפים את החמאה והשמנת ומתבלים במלח ,פלפל4. הכנת הכבד: במחבת מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום. מוסיפים את הכבד והתמרים, ומטגנים עד למידת עשייה מידיום. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים את הסילאן.5. הרכבת המנה: מניחים בצלחת את הפירה ומעל את הכבד.