אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

קציצות עוף ופטריות

מנה מזינה, פשוטה ומושלמת לארוחת ערב ביתית

עמרי אנדרס צורף | mako | פורסם 01/09/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 13 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

1 חזה עוף קצוץ דק, או 300 גרם עוף טחון
1/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל לבן
1/2 כפית אבקת קארי
1/2 כפית אבקת מרק עוף
1 פרוסת לחם
4 פטריות שמפיניון גדולות
1 ביצה בינונית
שמן לטיגון

לרוטב

חופן עלי בזיליקום טריים או 3 קוביות בזיליקום קפואות
1 כף מיץ לימון
מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את המים, הלימון והתבלינים. חותכים את פרוסת הלחם לקוביות קטנות ומספיגים בתוך המים.

2 קוצצים את הפטריות דק ומערבבים עם העוף והלחם המושרה.

3 טורפים את הביצה ומוסיפים לתערובת

4 קורצים כדורים בגודל כדורי פינג פונג, משטחים מעט ומטגנים 2-3 דקות מכל צד (ניתן גם לאפות 7 דקות מכל צד).

5 טוחנים יחד את מרכיבי הרוטב, ומגישים.