חזה עוף מוקפץ עם פלפלים ברוטב חומץ בלסמי
ככה מתקתקים ארוחת צהריים נהדרת במחבת: חזה עוף, פלפלים בשלושה צבעים, שום, בלסמי ותבלינים - רק להוסיף אורז לבן או נודלס, ולהתענג
- זמן עבודהעד חצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מנה מהירה, שאיכותה קמה ונופלת על איכות העוף והתיבול המדויק של החומץ הבלסמי.
מרכיבים (5 מנות):
1 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות
למרינדה:
3 כפות שמן זית
3 כפות חומץ בלסמי
6 שיני שום, כתושות
מלח גס
פלפל שחור גרוס
לטיגון:
6 כפות שמן זית
1 בצל סגול, קצוץ דק
4 שיני שום, פרוסות
3 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות בינוניות
1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
מלח
פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ בלסמי
שליש כוס מרק עוף צח
אופן ההכנה:
1 מערבבים בקערה חזה עוף עם כל מרכיבי המרינדה ומשהים לשעתיים.
2 מחממים במחבת 3 כפות משמן הזית ומטגנים את חזה העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שישנה את צבעו. מעבירים לצלחת.
3 מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים קוביות פלפלים ופלפל חריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים מזהיבים.
4 מחזירים למחבת את חזה העוף המטוגן, מוסיפים חומץ בלסמי ומרק צח ומבשלים על אש גבוהה 3 דקות. מגישים מיד עם אורז לבן או עם נודלס.