אוכל
צילום׃ דניה ויינר, הכל במחבת, הוצאת מודן

חזה עוף מוקפץ עם פלפלים ברוטב חומץ בלסמי

ככה מתקתקים ארוחת צהריים נהדרת במחבת: חזה עוף, פלפלים בשלושה צבעים, שום, בלסמי ותבלינים - רק להוסיף אורז לבן או נודלס, ולהתענג

בני סיידא | הכל במחבת, הוצאת מודן | פורסם 12/07/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.8 20 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מנה מהירה, שאיכותה קמה ונופלת על איכות העוף והתיבול המדויק של החומץ הבלסמי.

מרכיבים (5 מנות):

1 ק"ג חזה עוף, חתוך לקוביות

למרינדה:

3 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בלסמי

6 שיני שום, כתושות

מלח גס

פלפל שחור גרוס

לטיגון:

6 כפות שמן זית

1 בצל סגול, קצוץ דק

4 שיני שום, פרוסות

3 פלפלים מצבעים שונים, חתוכים לקוביות בינוניות

1 פלפל חריף, נקי מגרעינים וקצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס

2 כפות חומץ בלסמי

שליש כוס מרק עוף צח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה חזה עוף עם כל מרכיבי המרינדה ומשהים לשעתיים.

2 מחממים במחבת 3 כפות משמן הזית ומטגנים את חזה העוף בשני מחזורים כ-3 דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שישנה את צבעו. מעבירים לצלחת.

3 מוסיפים למחבת את השמן הנותר, מוסיפים בצל ושום ומטגנים 5 דקות עד להזהבה. מוסיפים קוביות פלפלים ופלפל חריף, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-5 דקות עד שהפלפלים מזהיבים.

4 מחזירים למחבת את חזה העוף המטוגן, מוסיפים חומץ בלסמי ומרק צח ומבשלים על אש גבוהה 3 דקות. מגישים מיד עם אורז לבן או עם נודלס.