אוכל
צילום׃ יח"צ

חזה עוף אפוי בתנור ברוטב חצילים ועגבניות

עוף מעולם אחר

פנינה ויוסי מס, חוות התבלינים | ירוק | פורסם 12/11/08 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.7 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (2 מנות):

שני חצאי עוף טרי, נקי, ללא עור ועצמות
חצי כוס מיץ לימון
עלי מיורן
שמן זית
יין לבן

לרוטב

 חציל חתוך לקוביות
4-5 עגבניות, ללא הגרענים, מרוסקות במעבד מזון
מעט פלפל חריף
כף של עלי מיורן

שני שיני שום כתוש

אופן ההכנה:

1 משרים במשך כמה שעות את חזה העוף במיץ הלימון, מעט שמן זית ועלי מיורן. אפשר להשרות יחד עד 48 שעות. 2. מנקים את חזה העוף, מורחים בשמן זית ומוסיפים מעט מלח ופלפל. 3. מחממים מחבת גריל וכשהיא לוהטת מניחים בה את העוף כשהצד החלק כלפי מטה, למשך דקה. 4. מעבירים את העוף לתבנית קטנה ובה מעט שמן זית ויין לבן. להכנת הרוטב: 5. מטגנים את החציל בכף שמן זית בחום בינוני עד שהוא מתרכך, כחמש דקות. 6. מוסיפים מעט קוביות של פלפל חריף ומטגנים 2 דקות נוספות. בינתיים מחממים את תנור האפייה לחום של 180 מעלות. 7. מוסיפים את השום הכתוש ומיד אחריו את רסק העגבניות. מבשלים 10 דקות מעל להבה נמוכה. 8. לקראת סוף הבישול מוסיפים מלח ועלי מיורן. טועמים, מתקנים תיבול ומורידים מהאש. 9. בזמן שהרוטב מתבשל מעבירים את התבנית ובה חזות העוף לתנור החם וצולים אותם במשך חמש דקות. 10. חוצים את חזות העוף, מניחים כל חצי על צלחת ויוצקים מעל את הרוטב.