אוכל
צילום׃ Jean Cazals, GettyImages IL

פטה כבד עוף

עם יין אדום, תימין ושמנת

אלדד דהן | מסעדת לופט | פורסם 23/07/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 1 48 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

1/2 ק"ג כבד עוף
400 גרם בצל
400 גרם חמאה
30 מ"ל יין פורט אדום
30 מ"ל ברנדי
50 מ"ל שמנת מתוקה
8 ענפי תימין (קורנית)
מעט מלח, פלפל לבן וסוכר
½1 כפות דבש

אופן ההכנה:

1 מחממים סיר שטוח ומוסיפים חמאה, מטגנים את הבצל עד קבלת צבע זהוב. מוסיפים את הכבדים ומבשלים עד מידת מידיום. 2. מוסיפים טימין, ברנדי ויין פורט ממשיכים בבישול עד צמצום כמות היין לחצי. מוסיפים את הדבש, פלפל, סוכר ושמנת ומבשלים עד צמצום 1/3 מהנוזלים. 3. טוחנים את התערובת עד לקבלת מרקם חלק ומבריק מוסיפים את החמאה הקרה עד לקבלת תערובת אחידה. מכניסים לתבנית אלומניום (מוארכת) ושמים בקירור ל-24 שעות. 4. לאחר 24 שעות פורסים, רצוי להגיש בליווי ריבת תאנים.