אוכל
צילום׃ istockphoto

נתחי חזה עוף ממולאים בשעועית שחורה במעטפת פילו

מעטפה פריכה של בצק פילו במילוי טעים של נתחי עוף מתובלים ומחית שעועית שחורה מפנקת

| גלריית המומחים | פורסם 07/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לעוף

500 גרם חזה עוף, חתוך לנתחים גסים
כמון
פלפל
מלח ים
שמן קנולה
בוטנים
תירס מטוגן בווק
חופן כוסברה טריה

לפסטו עגבניות מיובשות

60 גרם פרמזן או קשקבל מגוררת
2\1 כוס עגבניות מיובשות חלוטות במים רותחים
1 כף רסק עגבניות
4 כנפי תימין
מעט מיץ לימון
4\1 כוסברה
3 כפות שמן זית

לשעועית שחורה

100 גרם שעועית שחורה
מים לכיסוי השעועית
70 גרם בצל לבן קצוץ
½ כפית כמון טחון
1 כפית אורגנו יבש
3 שיני שום קצוצות
½ פלפל אדום קצוץ
½ פלפל צהוב קצוץ
½ פלפל ירוק שלם
1 עלה דפנה

להרכבת המנה

4-6 עלי פילו
שמן זית למריחה
קלחי תירס חצויים

אופן ההכנה:

1 להכנת העוף: מתבלים את נתחי העוף בכמון, פלפל ומלח. מטגנים בשמן עמוד עד הזהבה. 

2 להכנת פסטו עגבניות: טוחנים במעבד מזון את העגבניות מיובשות, התימין, רסק העגבניות ומיץ הלימון. 

3 מוסיפים צנוברים תוך כדי פעולה. 

4 מוסיפים את הגבינה. 

5 יוצקים שמן זית בזרם עדין תוך כדי פעולה.

6 להכנת השעועית: מבשלים שעועית במים עם עלי דפנה, פלפל ירוק ומעט מלח עד רכות. מוסיפים את התבלינים.

7 מטגנים במחבת עמוקה עם שמן זית בצל עד שקיפות, מוסיפים פלפל צהוב ואדום וממשיכים לטגן עד השחמת הבצל. מוסיפים שום ומתבלים בכמון ואוגרנו. מוסיפים למחבת את השעועית המבושלת ומערבבים בעזרת מועך תפוחי אדמה. מכבים את האש. מתבלים המלח.

8 מאחדים בין העוף, השעועית והפסטו וקוצצים פנימה כוסברה.9. להרכבת המנה: מורחים דף פילו בשמן זית, מניחים עליו דף פילו נוסף וחותכים במרכז. מניחים מלית לפי הכמות הרצויה ומקפלים למעטפה.

10 אופים ב-200 מעלות כ- 15 דקות.

11 מגישים עם תירס מבושל או צלוי על הגריל.