אוכל
צילום׃ דניאל בר און

ריזוטו מג'דרה

מתכון לעדשים רכות ואורז ביין לבן וחרדל דיז'ון לצד בצל כמו מטוגן ורצועות עוף בעשבי תיבול. נשמע טוב? צודקים. וכשתגלו כמה זמן לוקח להכין את המנה בכלל תהיו מרוצים

שי טובול | מאסטר שף | פורסם 03/02/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 3 10 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

  

מרכיבים :

למג'דרה:

1/4 כוס עדשים

1 כוס אורז

1/2 1 כוס יין לבן

1 בצל

2 שיני שום

כף חרדל דיז'ון

מלח

פלפל לבן

לעוף:

1 חזה עוף

קורט רוזמרין

קורט טימין

2 כפות שמן זית

1/2 כפית חרדל דיז'ון

לטפנד ארטישוק:

1-2 ארטישוק איטלקי מצנצנת

5-10 זיתי קלמטה מגולענים

חופן צנוברים

מעט שמן מצנצנת הארטישוק

מלח לפי הטעם

פלפל לבן לפי הטעם

גבינת מוצרלה באפלו

עלי רוקט

קורט מלח

קורט פלפל

אופן ההכנה:

1 בקערה מלאה מים משרים את העדשים. מכניסים למיקרו ל-2-3 סיבובים על חום גבוה בני 4-5 דקות כל אחד עד לריכוך מלא.

2 מסננים את המים. מוסיפים אורז, מוסיפים את היין והמים ומכניסים למיקרו לסבבים של 5 דקות תוך כדי ערבוב בסיום כל סבב.

3 קוצצים בצל ושום, מתבלים בחרדל, מעט מלח ופלפל לבן ומכניסים למיקרו להשחמה לסבבים בני 1-2 דקות. מערבבים מדי סיבוב ומפסיקים רק בקבלת בצל במראה מטוגן – יש להיזהר שלא לייבש את הבצל יתר על המידה.

4 חותכים רצועות עוף, קוצצים את עשבי התיבול, מערבבים את הרצועות עם מעט שמן זית וחצי כפית חרדל דיז'ון, מתבלים ומכניסים למיקרו ל-7 דקות כשמדי 1-2 דקות עוצרים ומערבבים.

5 הטפנד: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עד לקבלת מרקם חלק.

6. הרכבת המנה: מסדרים את רצועות העוף לצד מנת אורז ומניחים מעל בצל מטוגן.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים