צילום׃ יחסי ציבור
עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה
ביקשתם, קיבלתם: ככה מכינים לבד את מנת הדגל של המטבח הסיני
| הסינית האדומה
| פורסם 11/07/10
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
1 ק"ג חזה עוף חתוך לריבועים של כ-5*5 ס"מ
שמן לטיגון
1 פלפל אדום
1 פלפל ירוק
4 פלחי אננס
לרוטב חמוץ מתוק (אפשר להכין, או לקנות בסופר):
3 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/4 כוס רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפות מיץ לימון
2 שקיות סוכר וניל
חצי לימון טרי פרוס דק
3 כפות מים
לבלילה
1 כוס קמח תופח
1 ביצה
2/3 כוס מים (רצוי מי סודה)
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 מכינים את הרוטב: מביאים את כל החומרים לרתיחה, ומבשלים 5 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש.
2 מערבבים את כל חומרי הבלילה עד למרקם אחיד.
3 טובלים את ריבועי העוף בבלילה, מטגנים עד השחמה ומסדרים בצלחת הגשה.
4 שופכים את הרוטב על כדורי העוף.
5 חותכים את הפלפלים והאננס לקוביות בגודל בינוני, ומטגנים במחבת גדולה בשמן חם כדקה – כך שיתרככו מעט אך עדיין ישמרו על צבעם. מוסיפים לצלחת ההגשה.