אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

עוף חמוץ מתוק של הסינית האדומה

ביקשתם, קיבלתם: ככה מכינים לבד את מנת הדגל של המטבח הסיני

| הסינית האדומה | פורסם 11/07/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 782 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

1 ק"ג חזה עוף חתוך לריבועים של כ-5*5 ס"מ

שמן לטיגון

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק

4 פלחי אננס

לרוטב חמוץ מתוק (אפשר להכין, או לקנות בסופר):

3 כפות דבש

4 כפות סוכר

1/4 כוס רוטב סויה

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות מיץ לימון

2 שקיות סוכר וניל

חצי לימון טרי פרוס דק

3 כפות מים

לבלילה

1 כוס קמח תופח

1 ביצה

2/3 כוס מים (רצוי מי סודה)

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הרוטב: מביאים את כל החומרים לרתיחה, ומבשלים 5 דקות על אש קטנה. מסירים מהאש.

2 מערבבים את כל חומרי הבלילה עד למרקם אחיד.

3 טובלים את ריבועי העוף בבלילה, מטגנים עד השחמה ומסדרים בצלחת הגשה.

4 שופכים את הרוטב על כדורי העוף.

5 חותכים את הפלפלים והאננס לקוביות בגודל בינוני, ומטגנים במחבת גדולה בשמן חם כדקה – כך שיתרככו מעט אך עדיין ישמרו על צבעם. מוסיפים לצלחת ההגשה.