קציצות טוניסאיות ברוטב אדום
קציצות עוף ביתיות ומפתות עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות-פפריקה אדום
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
¾ חבילת פטרוזיליה קצוצה ללא גבעולים
¼ חבילת כוסברה קצוצה ללא גבעולים
4 חלמונים
4 חלבונים טרופים
½ כוס קמח
3 בצלים מגורדים
1 תפו"א מגורד
4 שיני שום חתוכות לקוביות
שמן קנולה
3 פרוסות חלה יבשה
2 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות מרוסקות
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
אבקת שום
כורכום
אופן ההכנה:
1 להכנת הרוטב: מחממים ¼ כוס שמן במחבת, מוסיפים שום, רסק העגבניות, כף פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף ובהדרגתיות את העגבניות תוך כדי ערבוב הרכיבים.
2 משרים את החלה במים לחצי דקה, ולאחר מכן סוחטים ומפוררים.
3 להכנת הקציצות: מערבבים בקערה את החלה, קוביות חזה העוף, בצל, תפו"א, פטרוזיליה, כוסברה, 4 חלמונים, כפית פפריקה מתוקה, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית אבקת שום, ¼ כפית כורכום וכפית וחצי מלח.
4 מהתערובת יוצרים 4 קציצות גדולות. טובלים את הקציצות בקמח ולאחר מכן בחלבונים.
5 במחבת נוספת מחממים כוס וחצי שמן, לטיגון עמוק.
6 כשהשמן רותח מכניסים את הקציצות למחבת עד להשחמה מלאה.
7 מוזגים מעל הקציצות את הרוטב האדום ומגישים.