אוכל
תמונת AVI׃ none

קציצות טוניסאיות ברוטב אדום

קציצות עוף ביתיות ומפתות עם עשבי תיבול ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות-פפריקה אדום

עדנה עידן | עושים שכונה | פורסם 10/01/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

½ קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
¾ חבילת פטרוזיליה קצוצה ללא גבעולים
¼ חבילת כוסברה קצוצה ללא גבעולים
4 חלמונים
4 חלבונים טרופים
½ כוס קמח
3 בצלים מגורדים
1 תפו"א מגורד
4 שיני שום חתוכות לקוביות
שמן קנולה
3 פרוסות חלה יבשה
2 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות מרוסקות
פפריקה מתוקה
פלפל שחור
אבקת שום
כורכום

אופן ההכנה:

1 להכנת הרוטב: מחממים ¼ כוס שמן במחבת, מוסיפים שום, רסק העגבניות, כף פפריקה מתוקה, כפית מרק עוף ובהדרגתיות את העגבניות תוך כדי ערבוב הרכיבים.

2 משרים את החלה במים לחצי דקה, ולאחר מכן סוחטים ומפוררים.

3 להכנת הקציצות: מערבבים בקערה את החלה, קוביות חזה העוף, בצל, תפו"א, פטרוזיליה, כוסברה, 4 חלמונים, כפית פפריקה מתוקה, ½ כפית פלפל שחור, ½ כפית אבקת שום, ¼ כפית כורכום וכפית וחצי מלח.

4 מהתערובת יוצרים 4 קציצות גדולות. טובלים את הקציצות בקמח ולאחר מכן בחלבונים.

5 במחבת נוספת מחממים כוס וחצי שמן, לטיגון עמוק.

6 כשהשמן רותח מכניסים את הקציצות למחבת עד להשחמה מלאה.

7 מוזגים מעל הקציצות את הרוטב האדום ומגישים.