אוכל
צילום׃ אסף רונן

שוקי עוף לימוניים עם אורז

נכון שיש פה לימון וכוסברה - אבל מדובר במנה שאפילו בני שנתיים מתמוגגים ממנה

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 16/01/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

6 שוקי עוף

2-3 לימוני ליים (גם לימון רגיל הולך) סחוטים

חצי חבילת כוסברה קצוצה

6 שיני שום שלמות

מלח ופלפל שחור

לאורז:

2-3 כפות שמן קנולה

2 כוסות אורז

2 כוסות מים

מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מניחים את שוקי העוף בכלי חרס (או פיירקס) ומוזגים עליהם את מיץ הלימון.

2 מפזרים על השוקיים את הכוסברה ושיני השום ומתבלים במלח ופלפל.

3 מכניסים את הכלי ללא כיסוי לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים 25 דק', מורידים את המעלות ל-190 ואופים 25 דק' נוספות. ניתן להפוך את השוקיים כשמורידים את הטמפרטורה כדי שישתזפו משני הצדדים.

5 בזמן שהעוף בתנור מכינים את האורז.

6 מחממים בסיר את השמן ומטגנים את האורז כ-5 דק'. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים. מבשלים על אש נמוכה כ-18 דק'.

7 מגישים את העוף מעל האורז ומקשטים בכוסברה טרייה.

* הצעה לגיוון: ניתן להוסיף לעוף פחית חלב קוקוס לאחר 25 דק' בישול.