שוקי עוף לימוניים עם אורז
נכון שיש פה לימון וכוסברה - אבל מדובר במנה שאפילו בני שנתיים מתמוגגים ממנה
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
6 שוקי עוף
2-3 לימוני ליים (גם לימון רגיל הולך) סחוטים
חצי חבילת כוסברה קצוצה
6 שיני שום שלמות
מלח ופלפל שחור
לאורז:
2-3 כפות שמן קנולה
2 כוסות אורז
2 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מניחים את שוקי העוף בכלי חרס (או פיירקס) ומוזגים עליהם את מיץ הלימון.
2 מפזרים על השוקיים את הכוסברה ושיני השום ומתבלים במלח ופלפל.
3 מכניסים את הכלי ללא כיסוי לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות. אופים 25 דק', מורידים את המעלות ל-190 ואופים 25 דק' נוספות. ניתן להפוך את השוקיים כשמורידים את הטמפרטורה כדי שישתזפו משני הצדדים.
5 בזמן שהעוף בתנור מכינים את האורז.
6 מחממים בסיר את השמן ומטגנים את האורז כ-5 דק'. מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים ומוסיפים את המים. מבשלים על אש נמוכה כ-18 דק'.
7 מגישים את העוף מעל האורז ומקשטים בכוסברה טרייה.
* הצעה לגיוון: ניתן להוסיף לעוף פחית חלב קוקוס לאחר 25 דק' בישול.