כדורי עוף בבלילת בירה
עוף פריך מצופה בבלילת בירה ועטוף ברוטב אסיאתי טעים בפחות מחצי שעה עבודה. להגיש לצד אורז לבן וירקות מוקפצים
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (4 מנות):
500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ
שמן לטיגון עמוק
לבלילה:
2 כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
בקבוק בירה לבנה
לרוטב:
2 כפות שמן
6 שיני שום קצוץ
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
כוס דבש
4 כפות רוטב סויה
2 צ'ילי אדום חריף פרוס דק
אופן ההכנה:
1 בקערה משרים את העוף עם 4 כפות סויה למשך חצי שעה לפחות.2. הבלילה: מערבבים את הקמח, אבקת אפייה והבירה עד לקבלת בלילה סמיכה.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן רותח טובלים את קוביות העוף בבלילה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לקערה עם נייר סופג.
4 הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בווק. כשהשמן רותח (מוציא קצת עשן) מכניסים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים כ-20 שניות. מוסיפים את הדבש, 4 כפות סויה והצ'ילי האדום. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להצטמצם עד לחצי כמות תוך שנזהרים שלא לשרוף את הדבש.
5 מוסיפים את העוף הפריך ומקפיצים כ-15-20 שניות עד שכל העוף מכוסה ברוטב. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים