אוכל
צילום׃ דניאל בר און

כדורי עוף בבלילת בירה

עוף פריך מצופה בבלילת בירה ועטוף ברוטב אסיאתי טעים בפחות מחצי שעה עבודה. להגיש לצד אורז לבן וירקות מוקפצים

לארי סוסמן | מאסטר שף | פורסם 22/01/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

500 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ

שמן לטיגון עמוק

לבלילה:

2 כוסות קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

בקבוק בירה לבנה

לרוטב:

2 כפות שמן

6 שיני שום קצוץ

כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

כוס דבש

4 כפות רוטב סויה

2 צ'ילי אדום חריף פרוס דק

אופן ההכנה:

1 בקערה משרים את העוף עם 4 כפות סויה למשך חצי שעה לפחות.2. הבלילה: מערבבים את הקמח, אבקת אפייה והבירה עד לקבלת בלילה סמיכה.

3 מחממים שמן לטיגון עמוק. כשהשמן רותח טובלים את קוביות העוף בבלילה ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים לקערה עם נייר סופג.

4 הרוטב: מחממים 2 כפות שמן בווק. כשהשמן רותח (מוציא קצת עשן) מכניסים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים כ-20 שניות. מוסיפים את הדבש, 4 כפות סויה והצ'ילי האדום. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להצטמצם עד לחצי כמות תוך שנזהרים שלא לשרוף את הדבש.

5 מוסיפים את העוף הפריך ומקפיצים כ-15-20 שניות עד שכל העוף מכוסה ברוטב. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים