אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

עוף בקראסט מלח

מנת עוף מרשימה, פשוטה וטעימה עם רוטב ירקרק שרק מוסיף

עופר בן אור, מסעדת באיירן | mako אוכל | פורסם 30/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 2.2 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

עוף שלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו)

3 ק"ג מלח גס

4 חלבונים

1 כפית זרעי הל

2 כפיות כוסברה יבשה

2 ענפי רוזמרין יבשים

קליפה מגוררת מ-3 לימונים

לרוטב סוס ורט:

200 גרם מיונז

2.5 כפות שורש חזרת מגורד

מלח, לפי הטעם

חופן שמיר קצוץ

צרור פטרוזיליה, קצוץ

5 כפות עירית קצוצה

400 גרם שמנת פרווה לא ממותקת (אם לא שומרים כשרות, עדיף קרם פרש)

קליפה מגוררת מ-2 לימונים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-180 מעלות.

2 מערבבים את המלח, החלבונים, התבלינים, הרוזמרין וקליפת הלימון, עד שנוצרת עיסה אחידה.

3 עוטפים את העוף היטב בעיסה, כך שיהיה מכוסה באופן אחיד מכל הצדדים. אופים כשעה וחצי.

4 מכינים את הרוטב בזמן שהעוף בתנור: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבל רוטב ירוק סמיך.

5 מסירים את מעטה המלח בעזרת סכין מסור. מנגבים קצת במגבת מטבח ומחלקים את העוף למנות.

6 מגישים עם הרוטב ועם סלט עלים ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה