אוכל
צילום׃ אסף רונן

פרגיות בטריאקי על אורז אסייתי

זה אולי נראה מושקע - אבל במציאות לא ייאמן כמה שזה פשוט. 50 שקל, 35 דקות - ואתם מסודרים עם ארוחת ערב לתפארת מדינת ישראל

דנה אלמוסני | mako | פורסם 28/07/11 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.1 28 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

500 גר' פרגיות חתוכות לקוביות

1/2 כוס טריאקי או 1/3 כוס סויה + 2-3 כפות סוכר

1/4 כוס שמן שומשום

2-3 שיני שום קצוצות

מלח ופלפל שחור

חופן כוסברה (לא חובה)

1 בצל סגול חתוך לקוביות

2-3 כפות שמן קנולה

מקלות לשיפוד הפרגיות

לאורז

2-3 כפות שמן קנולה

כוס וחצי אורז פרסי

2-3 כפות שמן שומשום

כוס וחצי- 2 מים חמים

מלח ופלפל שחור

2-3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לעיגולים

 

אופן ההכנה:

1 יוצקים בקערה את הסויה, הסוכר, שמן השומשום, השום, המלח (בזהירות, הסויה כבר מלוחה), הפלפל השחור והכוסברה ומערבבים.

2 מערבבים פנימה את הפרגיות ונותנים להן לנוח בתערובת כ-15 דק'.

3 בינתיים מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר, שופכים את האורז ומערבבים על אש בינונית 3-5 דק'. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, מוסיפים את המים החמים ומבשלים על אש נמוכה 18 דק' (בלי לפתוח מכסה). מכבים את האש ומניחים בסיר הסגור עוד 10 דק'.

4 משפדים את הפרגיות עם קוביות בצל (כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שרוצים).

5 מחממים מעט שמן במחבת ומניחים את השיפודים.

6 מסובבים את הפרגיות כך שיתבשלו מכל הצדדים, כ-2-3 דק' מכל צד.

7 מניחים את האורז בצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומניחים את שיפודי הפרגית.