פרגיות בטריאקי על אורז אסייתי
זה אולי נראה מושקע - אבל במציאות לא ייאמן כמה שזה פשוט. 50 שקל, 35 דקות - ואתם מסודרים עם ארוחת ערב לתפארת מדינת ישראל
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (3 מנות):
500 גר' פרגיות חתוכות לקוביות
1/2 כוס טריאקי או 1/3 כוס סויה + 2-3 כפות סוכר
1/4 כוס שמן שומשום
2-3 שיני שום קצוצות
מלח ופלפל שחור
חופן כוסברה (לא חובה)
1 בצל סגול חתוך לקוביות
2-3 כפות שמן קנולה
מקלות לשיפוד הפרגיות
לאורז
2-3 כפות שמן קנולה
כוס וחצי אורז פרסי
2-3 כפות שמן שומשום
כוס וחצי- 2 מים חמים
מלח ופלפל שחור
2-3 גבעולים של בצל ירוק חתוך לעיגולים
אופן ההכנה:
1 יוצקים בקערה את הסויה, הסוכר, שמן השומשום, השום, המלח (בזהירות, הסויה כבר מלוחה), הפלפל השחור והכוסברה ומערבבים.
2 מערבבים פנימה את הפרגיות ונותנים להן לנוח בתערובת כ-15 דק'.
3 בינתיים מכינים את האורז: מחממים שמן בסיר, שופכים את האורז ומערבבים על אש בינונית 3-5 דק'. מוסיפים את שמן השומשום, המלח והפלפל, מוסיפים את המים החמים ומבשלים על אש נמוכה 18 דק' (בלי לפתוח מכסה). מכבים את האש ומניחים בסיר הסגור עוד 10 דק'.
4 משפדים את הפרגיות עם קוביות בצל (כמובן שאפשר להוסיף כל ירק שרוצים).
5 מחממים מעט שמן במחבת ומניחים את השיפודים.
6 מסובבים את הפרגיות כך שיתבשלו מכל הצדדים, כ-2-3 דק' מכל צד.
7 מניחים את האורז בצלחת, מפזרים מעל את הבצל הירוק ומניחים את שיפודי הפרגית.