צילום׃ שלומי ארביב, סוגת
נתחי עוף בסוכר חום
מנת עוף מלאת טעמים בגוון מתקתק
| סוגת
| פורסם 17/02/10
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (5 מנות):
ק"ג נתחי עוף
4 בצלים לטיגון
1 כוס סוכר חום או סוכר דמררה קלאסי סוגת
½ כוס סויה
1 כף פפריקה מתוקה
שום כתוש
½ כוס שמן
יין אדום
קורט מלח
קורט פלפל אנגלי
אופן ההכנה:
1 מטגנים בסיר 4 בצלים חתוכים בגסות עם חצי כוס שמן.
2 מצפים את נתחי העוף ברוטב, מכניסים לסיר ומטגנים משני הצדדים לטיגון קצר.
3 מוסיפים מעט מים, עם מעט יין אדום (לפי הטעם) ומביאים לרתיחה.מקטינים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות.
4 ניתן להעביר את נתחי העוף לתבנית פיירקס ולהוסיף לתוכה מסביב תפוחי-אדמה חתוכים, לכסות את תבנית הפיירקס ולהניח בתנור כשעה וחצי בחום של 180 מעלות.