אוכל
צילום׃ דן לב, הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים

שוקי עוף בחמאת בוטנים וחטיף בטעם גריל

עוף מצופה חטיף הפך כבר מזמן ללהיט. בגרסתה של שי-לי ליפא, חמאת הבוטנים והסויה נותנות לבשר העוף מעטפת טעימה, שגם מדביקה אליה את החטיף הפריך

שי-לי ליפא | הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים | פורסם 20/09/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.5 43 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

8 שוקי עוף טריות, ללא העור

לציפוי

2 כפות חמאת בוטנים חלקה

2 כפות רוטב סויה

3-2 כפות מים

1/2 1 כוסות חטיף בטעם גריל (או בטעם אחר), מרוסק

אופן ההכנה:

1 מוציאים את שוקי העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.

2 שוטפים את השוקיים במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.

3 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום גבוה). מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.

4 מערבבים בקערה חמאת בוטנים, רוטב סויה ומים עד לקבלת משחה חלקה.

5 מורחים את שוקי העוף במשחה ומגלגלים בפירורי החטיף. מניחים בתבנית.

6 אופים בתנור החם 60-50 דקות (תלוי בגודל השוקיים), עד שהשוקיים זהובות.

* גיוון: מחליפים את החטיף בקורנפלקס רגיל.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!