צילום׃ דן לב, הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים
שוקי עוף בחמאת בוטנים וחטיף בטעם גריל
עוף מצופה חטיף הפך כבר מזמן ללהיט. בגרסתה של שי-לי ליפא, חמאת הבוטנים והסויה נותנות לבשר העוף מעטפת טעימה, שגם מדביקה אליה את החטיף הפריך
שי-לי ליפא | הבית של שי-לי, הוצאת ידיעות ספרים
| פורסם 20/09/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשעה ורבע
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (8 מנות):
8 שוקי עוף טריות, ללא העור
לציפוי
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
2 כפות רוטב סויה
3-2 כפות מים
1/2 1 כוסות חטיף בטעם גריל (או בטעם אחר), מרוסק
אופן ההכנה:
1 מוציאים את שוקי העוף מהמקרר כחצי שעה לפני ההכנה.
2 שוטפים את השוקיים במים קרים ומייבשים היטב בנייר סופג.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות (חום גבוה). מרפדים את תבנית התנור הגדולה בנייר אפייה.
4 מערבבים בקערה חמאת בוטנים, רוטב סויה ומים עד לקבלת משחה חלקה.
5 מורחים את שוקי העוף במשחה ומגלגלים בפירורי החטיף. מניחים בתבנית.
6 אופים בתנור החם 60-50 דקות (תלוי בגודל השוקיים), עד שהשוקיים זהובות.
* גיוון: מחליפים את החטיף בקורנפלקס רגיל.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!