תרנגולת בזעפרן, אפויה בכד חרס
מתכון נהדר של ארז קומורובסקי
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
6-8 כרעיים של עוף שמנמן (ועדיף כזה שגדל בחופש)
לתערובת התבלינים:
קורט זעפרן
1 כף ניצני שושנים
1 מאשייה (תבלין שמקורו בקליפה החיצונית של אגוז המוסקט)
1 כפית גדושה גרגרי פלפל לבן
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק ללא הגרעינים
1 כפית זירעוני כוסברה קלויים
שליש כוס שמן זית
5-6 ארטישוקים טריים קלופים מנוקים וחתוכים לרבעים
3-4 כרשות מנוקות וחתוכות גס
1 כוס יין לבן יבש
מלח ים גס לפי הטעם
לבצק
כוסות קמח לבן
2 כפיות מלח ים גס
1 כוס מים
אופן ההכנה:
הכנת הבצק: בקערה, שמים את הקמח הלבן, שתי כפיות המלח והמים. לשים את הבצק בזריזות דקות אחדות. משהים ל-5 דקות, ומרדדים לעיגול. קוטר העיגול חייב להיות גדול מקוטר פתח הכד. הכנת העוף: 1 מחממים מראש את התנור לחום של 250 מעלות צלזיוס. 2. כותשים יחד את כל התבלינים ומצפים את כרעי העוף בתערובת. 3. מוסיפים שמן זית לכרעיים ומעסים אותם עם מלח ים גס. 4. מכניסים לתוך כד החרס, שניקיתם היטב, את הארטישוקים החתוכים ואת הכרשות הפרוסות גס. מניחים מעל הירקות את הכרעיים המתובלות. 5. יוצקים את שארית שמן הזית לתוך הכד ומוסיפים את היין הלבן היבש. בוזקים מלמעלה מלח ים גס. 6. משמנים את ראש הכד בשמן זית, וסוגרים בעזרת הבצק. 7. אופים את הכד המכוסה על גחלים אפורות, או בתנור ביתי שחומם מראש. אופים כשעה, מפחיתים את הטמפרטורה ל-200 מעלות צלזיוס, וממשיכים באפייה עוד כשעה עד שעה וחצי. אם אתם אופים על גחלים, אנא השאירו את הכד ברמץ כשעתיים.